Политика

Кирилов проговори за Барни Ръбъл: Имам списък с всички 250 човека, които ме иронизираха…

Кирилов проговори за Барни Ръбъл: Имам списък с всички 250 човека, които ме иронизираха…

phpx50hfq_800x_

 

 

 

Правосъдният министър Данаил Кирилов направи остроумни изказвания след националното събрание на прокурорите в България. Той заговори за Барни Ръбъл – прякор, лепнат му от недоброжелатели, и Спондж Боб, както самия той нарече Христо Иванов.

 

 

„Аз още не се шегувам с оглед публичния ми ангажимент и с оглед на това смятам, че трябва да огранича публикациите в социалните мрежи“, заяви пред журналисти министърът на правосъдието лед края на Националното съвещание на Прокуратурата на Република България на тема „Отстояване на независимостта на българската прокуратура с оглед предотвратяване на риска от тежко нарушение на върховенството на закона съгласно чл.7 от Договора за Европейския съюз“. „Това няма нищо общо с публичната ми функция“, допълни той.

 

 

 

На въпрос защо е избрал Спондж Боб, за да уязви лидерът на „Да,България“ Христо Иванов, Кирилов отговори, че сега от него се иска естетически анализ на художествено произведение. „Година и половина ми викаха напоително всички членове на една политическа партия Барни Ръбъл, аз за няколко часа нарекох колега политик Спондж Боб и виждате каква реакция – честолюбива, истерична … телефони“, заяви министърът.

 

 

 

„Имам списък с всички, които ме иронизираха, изливаха гняв – 250 члена. Ще публикувам списъка. А тези колеги … ми пращат покани за приятелство в социалните мрежи“, възмути се Кирилов.

 

 

 

Данаил Кирилов смята, че винаги ще се смята, че има проблем със съдебната власт. На пореден журналистически въпрос, министърът каза, че не може да му бъде зададен, докато не завърши мисълта си.

 

 

 

На въпрос дали ГЕРБ разчита на ДПС, министърът отговори, че разчита на един разумен и открит политически дебат. „Конституция не се приема със 115 гласа, със 121 или със 161 гласа“, напомни той и поясни:“И на вас разчитам, на Полина Паунова разчитам“.

 

Лупа бг

https://lupa.bg/news/danail-kirilov-si-prizna-za-barni-rabal_75285news.html

 

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024