Политика

#КъдеЕБаце съобщи: Борисов надъхва утре актива на ГЕРБ на „тайна“ национална конференция

#КъдеЕБаце съобщи: Борисов надъхва утре актива на ГЕРБ на „тайна“ национална конференция

 

big_77

 

 

 

„Борисов свиква тайна национална конференция на ГЕРБ“, съобщава  #КъдеЕБаце във Фейсбук.

 

Сбирката на актива на управляващата партия ГЕРБ не е тайна, а е официална и е насрочена за утре, 5 август, в „София тех парк“ от 12 ч.

 

 

 

Поканени са кметове, депутати, евродепутати, общински съветници, членове на областните ръководства, областни управители, става ясно от изтеклите в интернет документи на партия ГЕРБ.

 

 

 

Слухът за свиканата конференция плъзна рано тази сутрин из столицата и мнозина си задаваха въпроса „Оставка ли ще подава Баце?“

 

 

 

 

Според информация на Епицентър.бг Борисов няма да подава оставка, националното съвещание е с цел стягане на редиците и мотивиране на актива в настоящата криза. Очаква се на конференцията лидерът на партията да произнесе реч, в която да заяви за пореден път готовността на правителството да изкара мандата си докрай. Делегати на форума смятат, че Борисов ще се опита да надъха партийците, припомняйки направеното от правителството в различни сфери.

 

 

 

 

От изтеклите във Фейсбук документи става ясно, че на събитието ще присъстват представители на партията от цялата страна, от всички 265 общини. Сбирката няма да бъде в залата, а навън с цел спазване на всички епидемологични мерки.

Приложен е график за пристигане на координаторите, както задължителната квота за осигурено присъствие от всеки регион.

 

 

 

 

От циркулиращо в социалните мрежи организационно писмо на партията се вижда, че за хората от различните области са определени места за паркиране, освен при мястото на събитието и на паркинга на Арена Армеец.

 

 

 

 

Към участниците има призив да не се придвижват с организиран транспорт и автобуси, а да използват само коли. „Не използват автобуси да не привличат внимание“, коментират във Фейсбук потребители.

 

Депутати коментираха, че ще им се наложи да прекъснат почивките си и спешно да пътуват за София. Някои няма да могат да присъстват на форума, тъй като вече са в чужбина.  Например огненият оратор на ГЕРБ Георги Марков няма да може да пристигне за форума от Будапеща.

 

 

 

 

 

„Не знаем какво ще се дискутира на сбирката. Тя ще е в тесен формат, защото са поканени да присъстват само областните ръководства, кметове и общински съветници. Няма обявен и дневен ред“, подчертават членове от ГЕРБ в старата столица пред „Труд“. Пловдивските активисти на ГЕРБ твърдят, че не знаят защо Бойко Борисов ги събира на извънредна национална конференция утре, но не вярват да се обсъжда вариантът с подаването на оставка и свикването на предсрочни избори. „Само Борисов знае темата на конференцията“, заяви за изданието кметът на Пловдив Здравко Димитров.

 

 

 

 

От Бургас припомниха, че такова партийно събрание е имало и по същото време миналата година- пак през август. Форматът и той пак е бил такъв: кметове, депутати и съветници.

 

Към този момент официално съобщение от ГЕРБ няма.

 

В 14.13 часа съобщението във Фейсбук беше изтрито.

 

mishel (3)mishel (1)

 

Narod.bg, Епицентър

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024