Политика

Манолов: Нарочно протестите нямат лице, защото целта е да има предсрочни избори

Манолов: Нарочно протестите нямат лице, защото целта е да има предсрочни избори

 

оловbig_sss

 

 

 

На протеста няма никакви искания в раздела, в който ние работим – за условия на труд, за заплати, за данъчна система. Тези неща отсъстват. Ако бъдем съвсем стриктни, в Конституцията е ясно, че сдруженията на гражданите и ние сме посочени поименно – „в това число и синдикатите“, не могат да си поставят цели и задачи присъщи на политическите партии.

 

 

 

Политическите партии са тези, които могат да участват в политическия процес“, заяви президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов в „Тази неделя“ по бТВ в отговор на въпроса какво е позицията на професионалните организации за продължаващото вече 38 дни гражданско недоволство.

„Ние по-старите направихме да е възможно тези хора (протестиращите) да искат  това, което искат, защото когато ние започнахме това, беше невъзможно и не полицията пазеше протестиращите, а полицията пазеше от протестиращите. Полицията биеше нас, когато протестирахме, а сега очакват полицията тях да пази. Тези неща не са природно явление, хора са се борили за това – ние от предишните генерация“, каза Манолов, пише Novini.bg.

 

 

 

Лично той не участва на протестите сега, за разлика от предишните през 2013 г., защото там има „куп хора, с които не може да застане рамо до рамо“, „които надничат зад гръбчетата и казват: „Ето сега тия ще ни свършат работата, а ние после ще седнем на меките кресла“.

 

 

 

 

Президентът на КТ „Подкрепа“ е съгласен, че има хора, които дърпат конците зад кулисите в България, но ние си „избрахме да живеем в този свят, управляван от финансовата олигархия.

 

 

 

„Ние сме на страната на протестите“, заяви Манолов и отбеляза, че протестите участват много представители на КТ „Подкрепа“, но не „развяват байраците“ на синдикалната организация.

 

 

„Ако някой иска аз да бъда там, ще дойде и ще ми каже какво предлага, когато седне в дебелото кресло и аз да му кажа какво искам, ако той дойде и като си поприказваме, и ако гледните ни точки се срещнат, тогава може да излезем и с байраците. Ама така – „ние сме за високи идеали, ние сме за системата и такова“ – това е за неинтелигентни хора, но ако някой дойде с конкретни предложение, тогава разговорът става различен“, заяви Манолов.

 

 

 

Според синдикалния лидер настоящият протест нарочно „няма лице“, защото единствената му цел е да има предсрочни избори и служебен кабинет.

Политика

More in Политика

geshev-draganova

Беновска поиска пари от Гешев. Той й отказа и изрева: НЯМАМ КИНТИ!

май 10, 2024
dbce8e26f0284e3dbf72e16c4d697f3d

Историкът Георги Димов: Вървим към пета национална катастрофа, България е от губещата страна

май 10, 2024
1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024