Политика

Марешки за Радев: Първият му кабинет беше крах. Защо на един провален политик да му даваме втори шанс? Това не е училище за бавноразвити

Марешки за Радев: Първият му кабинет беше крах. Защо на един провален политик да му даваме втори шанс? Това не е училище за бавноразвити

 

big_32_3

 

 

 

„Ние сме най-готови за избори, срещу нас няма транспаранти. Но считаме, че 3-4 месеца преди редовните избори, в тази криза, единственото нещо, което се иска, е Корнелия чрез президента и служебен кабинет да дойде на власт“. Това каза лидерът на Воля Веселин Марешки в ефира на сутрешния блок на БНТ.

 

 

 

„Аз мога да се обзаложа, че ако законът се промени и пише, че 6 месеца преди редовните избори, няма право да се създава служебен кабинет, ние веднага ще отидем на избори. Единственото, което спира в момента и властта, и всички нормално мислещи хора, е, че не трябва да допускаме по никакъв начин БСП с този президент да дойде на власт.

 

 

Ние видяхме първото правителство на президента. Това беше пълен крах. Единственото нещо, което искаше да направи, е, вместо Ф-16 да купим Грипен. И сега когато половината самолети са купени, той иска като направи второ правителство да купи останалите Грипен“, заяви той.

 

 

 

„Най-голямата политическа измама за последните 10 години е, че всички гласуваха за президента Радев с надеждата, че нещо ще се промени в България. Е, нищо не се промени за един 5-годишен мандат негов, така че повече доверие няма какво да се дава на такъв човек. Защо на един провален политик да му даваме втори шанс.

 

 

Това все пак не е училище за бавноразвити и един път сгрешил, втори път да се учи“, каза той, като тук водещата го призова да се отнася  с по-голямо уважение към президента.

 

 

 

„За парламента – това не е трудово възпитателно училище за провалени политици. Дали президентството или парламента, в крайна сметка който се е провалил да си ходи там откъдето си е, и да идват нови хора. По протестите има много млади хора, но там са и Мая Манолова, Арман, Лупи. Не може хора, които са ги гонили с камъни…

 

 

 

Нали си спомняте, че Мая Манолова я изгониха с камъни от парламента, нали си спомняте, че Христо Иванов е изгонен с камъни от парламента“, заяви още Марешки.

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024