ОБЩЕСТВО

Продължават протестите и блокадите, въпреки лошото време: Рестартът на държавата минава през оставките

Продължават протестите и блокадите, въпреки лошото време: Рестартът на държавата минава през оставките

 

protest_sf_11

 

 

Дъждовното време, почивният ден и големият християнски празник Успение Богородично. По този начин „отровното трио“ оправда малобройния протест в София. Според тях това няма да отслаби енергията на антиправителствените демонстрации.

 

 

 

 

Блокадите на възлови кръстовища в столицата остават една от основните форми на протест. Затворени за движение са районът между Министерския съвет и Президентството и кръстовищата на Орлов мост и при Ректората на Софийския университет.

Протестиращите запалиха свещ заради празника Голяма Богородица.

 

 

 

 

Демонстрантите не приемат предложенията за рестарт на държавата, обявени от премиера, и са решени да продължат с блокадите, докато исканията за оставките на правителството и на главния прокурор не бъдат удовлетворени. По думите им грешките на властта поддържат духа на протестните демонстрации:

 

 

 

 

„Не може Бойко Борисов, който 11 години управлява държавата с това задкулисие, той точно да иска да променя държавата. Това ми се струва като подигравка“;

„Не може така да се продължава, скоро ще останат без гласоподаватели, нашето поколение си отива, не се ли даде шанс на младите поколения да живеят в нормална държава, нещата стават безнадеждни“.

 

 

 

Словесни пререкания между демонстранти и минувачи

 

 

 

Напрежение възникна между протестиращите и гражданка, която изрази недоволството си срещу продължаващите вече 38-и ден антиправителствени протести.

Противничката на блокадите в центъра на столицата премина през протестната демонстрация на площад „Независимост“ и разгневи протестиращите, изразявайки становище, че те са платени, а действията им създават огромни затруднения в придвижването из централната градска част.

 

 

 

До сблъсъци не се стигна, а конфронтацията остана на ниво словесни пререкания.

 

 

 

„В период на пандемия и икономическа криза не трябва да се клати държавата. Да не блокират кръстовища, да можем да ходим нормално на работа. Не ги подкрепям, защото са платени, аз знам кой им плаща – руските служби, които стоят зад Божков и Радев“.

 

 

На Орлов мост са се появили провокатори, но протестиращите подчертаха, че това няма да ги откаже.

„Не съм съгласен с тези блокади. Това е центърът на София, това е знаково място. Не може да има скара, химически тоалетни, кофи за боклук на Орлов мост“, каза един от несъгласните с блокадата на кръстовището на Орлов мост

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

171544294712064

Трагедия! Наш спортист почина само на 38 години

май 11, 2024
1010x570

Американците ни натискат да дадем на Украйна безплатно двата реактора от АЕЦ „Белене“?

май 11, 2024
qvor-dachkov-e1486391023192_1746892204914951909_big

Дачков коментира Волгин по „Панорама“: Това е единствената мотивация при 100% от кандидатите

май 11, 2024

Топ 5 тенденции в онлайн казината през 2024 г.

май 11, 2024
geshev-draganova

Беновска поиска пари от Гешев. Той й отказа и изрева: НЯМАМ КИНТИ!

май 10, 2024
dbce8e26f0284e3dbf72e16c4d697f3d

Историкът Георги Димов: Вървим към пета национална катастрофа, България е от губещата страна

май 10, 2024