ОБЩЕСТВО

Протестът в София, ден 50: Няма да ни е страх! Идва 2 септември и ще постигнем свобода! СНИМКИ/ВИДЕО

Протестът в София, ден 50: Няма да ни е страх! Идва 2 септември и ще постигнем свобода! СНИМКИ/ВИДЕО

big_31_74e6

 

 

 

За 50-а поредна вечер в София са се събрали протестиращи срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев.

 

 

 

От трибуната човек призова останалите: „Нека да си повтаряме: „Нас не ни е страх“! Идва втори, а след това трети септември, после четвърти. Ще постигнем свобода, нещо, което не сме имали досега“.

 

 

 

Преди минути недоволните от властта тръгнаха на шествие из столицата.

 

 

 

 

20-22 часа: Недоволните от властта тръгнаха към Орлов мост.


.


Протестиращите изпяха химна и започна шествието.


.

Протестиращите издигнаха своеобразна „Стена на позора”, на която бяха закачени снимките на премиера Борисов, на Менда Стоянова, на председателя на парламента Цвета Караянчева и на Даниела Дариткова.
.

Днес имаме юбилей, днес е 50-ят ден, заяви Арман Бабикян. Затова решихме да вдигнем високо трибагреника на България, за да знаят всички, срещу които се събираме, и всички, заради които се събираме вечер тук, защо сме на този площад, най-високо за нас на този площад не стоят личните ни пристрастия, а желанието ни България да стои над всичко, демокрацията да стои над всичко, законността да стои над всичко и най вече над мафията. Честит ви 50-и ден, заяви още Бабикян.
.

Надявам се, че балоните летят достатъчно високо, та да ги видят добре – бяло, зелено, червено.
.
Бойко Борисов действа хаотично. Това заяви един от протестиращите в София пред камерата на репортера на „7/8 ТВ“ Станислав Балабанов. „Борисов действа ден за ден, към днес е планирано едно, но всичко може да се промени. Той действа хаотично, в рамките на един ден дори от сутринта се сменя следобед дадено решение. Той се страхува и действа според някой, който му подскаже нещо, което в повечето случаи не е логично. Те очакват, че протестът ще се укроти, а той ще продължи. Властта се страхува, иска да ни настрои един друг, а то няма никаква агресия“, коментира протестиращият.
.

Проф. Велислав Минеков, пиар специалистът Арман Бабикян и адв. Николай Хаджигенов свикаха брифинга заради вчерашното изказване в тв ефир на Иван Гешев, че плаща на пазарни цени наем, за да живее в резиденция „Бояна“. Тримата попитаха на какво основание живее там и подчертаха, че той е първият главен прокурор, който живее в резиденцията.
.

Според тях „Министерският съвет явно се командва от главния прокурор“.
За четвърта поредна вечер противници на блокадите в центъра на столицата се събраха пред пилоните на НДК. Около петдесетина души поискаха и оставката на президента Румен Радев, когото определят като „разединител на нацията“. Планирано е и шествие до храм „Св. Неделя“.

 

Подготвени са и две подписки, обясни един от организаторите на контрапротеста Николай Колев: „Досега хората се подписваха в сигнала до прокуратурата за извършени престъпления, който конкретно ще бъде подаден срещу лицата, които са отговорни за всичко това – т.нар. Отровно трио, разни бизнесмени зад граница и други политици. А сега искаме да формулираме простото, ясно и конкретно искане да бъдат премахнати блокадите“.

 

Созопол: Протест под наслов „Да защитим демокрацията“ върви и в Созопол. В протеста се включиха много летовници. Те казват, че се чувстват гузни, че не могат да са в центъра на събитията в София, съобщи кореспондентът на Би Ти Ви. Шествието започна от старата поща в центъра на Стария град и продължава към новия град.

Варна: Тази вечер протестиращите се подготвят да изстрелят в небето символични ракети Ф-16, направени от хартия.

 

По-рано днес гражданско сдружение БОЕЦ имаше акция пред Съдебната палата в София, както и в Пловдив.

 

 

Фрог нюз

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

voda-sofiia-voda-pronikna-dvizhesht-se-742

Бурята в София: Вода проникна и заля пода на движещ се автобус / СНИМКИ

май 22, 2024
186911bdab0037e138509c4c9329dc13

Проф. Рачев: До часове иде нов ад, наводнения и гръмотевични бури удрят отново България

май 22, 2024
иван

КЕВР: Цената на тока за домакинствата ще се увеличи средно с 2%

май 22, 2024
ezgif-3-228be48fba

Изтече таен запис №3 на Кирил Петков: Даваме Горанов на „Магнитски“… АУДИО

май 21, 2024
пееф

Пеевски: Нещата са чудовищни! Асен Василев искаше да е премиер, Христо Иванов – президент

май 21, 2024
big_122

Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев продават Първа инвестиционна банка, ясни са мераклиите да я купят

май 20, 2024