ОБЩЕСТВО

Протестът реши: Пълна блокада на магистралите и КПП-та в България в отговор на Борисов

Протестът реши: Пълна блокада на магистралите и КПП-та в България в отговор на Борисов

 

big_1a5d

 

 

Заради Борисов и Гешев утре ще бъде блокирана голяма част от страната.

 

 

Към пълна блокада на магистралите и КПП-та през утрешния ден. Блокада на Софийския университет. Към това призова на протеста в столицата адв. Хаджигенов преди минути.

 

 

Трябва да ескалираме. Това е отговорът ни на това, че Борисов днес отново не подаде оставка, обясни той. И допълни, че блокада няма да има единствено на летище София,  защото има полети за Дубай.

 

Символична стена от книги „построи“ протестът пред Министерски съвет в началото на 32-рия ден от протеста, който иска оставката на премиера Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев.

 

 

 

 

 

„Решихме всеки от нас да донесе книга, за да демонстрираме каква е разликата между нас и него. Тази стена е разликата между нас и него“, каза Арман Бабикян, един от организаторите на протеста. „Пожелаваме му да има време да чете след оставката“, каза Бабикян.

 

 

 

 

 

Днес показахме разликата между нас и тях – цяла бездна, добави адвокат Хаджигенов.

 

 

На площада пред президентството и Министерски съвет няма почти никаква полиция и жандармерия.

Преди 50 г Кенеди каза на американците Ние се качихме на луната, не защото е лесно, а защото е трудно. Ние сме 33 ден тук не защото е лесно. Трябва да еволюираме, да ескалираме. Утре ще окупираме отново кръстовището при Софийския университет, защото знака на добра воля днес не бе отчетен от Борисов.

 

 

В момента майките затвориха “Дондуков” и това ще остане така, каза Хаджигенов. По-рано днес блокадата на СУ на майките от “Системата ни убива” беше вдигната, след като Борисов каза, че полицията няма да бута блокадите на протеста. Освен Орлов мост, вече е блокиран и бул. “Дондуков” пред Министерски съвет.

 

 

 

 

 

 

20:50 Думата взе бившия посланик в Москва Илиян Василев. “Днес сутринта хората от Орловград изразиха солидарност с Минск. В Минск стрелят срещу хора, а нашето правителство не говори изобщо за това”, възмути се Василев. Той поиска оставка на Путин, Лукашенко и Борисов. Диктатурата никъде не може да бъде приемлива, когато полицаите бият, каза той. Думите му предизвикаха възмущение на гопсодин в пенсионна възраст и последният беше отведен встрани.

 

 

 

21:00 След него взе думата Велислав Минеков” “Пожарът не е там, където Бойко е отишъл да гледа. Пожарът е тук. Ще го изпепелим и него, и Каскета”

 

 

“Вие събудихте цяла България. Вие събудихте и българите в Европа, в целия свят. Този човек не харесва народа си (Борисов)”, каза след него Арман Бабикян.

 

 

 

„Какво си е помислил Борисов вчера – ще се разберем с агитката от Люлин. Ще затворят един тунел и едно кръстовище и ще искат оставката на Радев“, каа още той. След това протестът пропусна една преминаваща линейка.

 

 

 

 

Оф нюз, Петел

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
big_23a1

Ресторантьор: Стане ли безплатна водата по заведенията, ще има тарикати, които ще поръчват само нея

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
960x540

Обява за продажба на къща и парцел в Родопите взриви мрежата

май 6, 2024
extlb9pkgsfa1pgpezzg

Армията ни продължава да намалява, военните пилоти почти не летят, а моряците не плават

май 5, 2024
nova-tv-rozhdestvo-768x397

Нова телевизия сцепи мрака с идиотски гаф за Великден

май 5, 2024