Политика

След толкоз наколенки пред ГЕРБ и атаки срещу президента – ето кой е фаворит за стола на Кирилов! СНИМКА

След толкоз наколенки пред ГЕРБ и атаки срещу президента – ето кой е фаворит за стола на Кирилов! СНИМКА

 

768x432

 

 

Професорът по конституционно право и бивш комунист-социалист, прославил се с постоянните си наколенки към управляващите и с неспирните си атаки срещу президента Радев –  Георги Близнашки е фаворит да вземе овакантения пост на Данаил Кирилов.

 

 

Това научаваме от проправителствения сайт  БЛИЦ, като се позовава на свои източници.

 

 

896-504-prof-georgi-bliznashki-rosen-plevneliev

 

 
Близнашки е изразил готовност да подкрепи правителството на премиера Бойко Борисов в трудния момент. Със своите познания и опит професорът по конституционно право ще бъде изключително полезен на горещия пост на правосъден министър. Експертните му качества са харесвани в средите на ГЕРБ, коментира Блиц.

 

 

Проф. Близнашки вече има опит в държавното управление като министър-председател в служебен кабинет, назначен на 6 август 2014 г. от тогавашния президент Росен Плевнелиев.

 

 

По-рано днес стана ясно, че сегашният правосъден министър Данаил Кирилов е подал оставка. Това е станало след разговор с министър-председателя Бойко Борисов. Решението на премиера дали да приеме оставката ще бъде взето след разговори с коалиционните партньори.

 

 

 

 

Припомняме, че само преди дни проф. Близнашки определи хода на премиера Бойко Борисов с новата конституция като „стратегически, добре премислен и добре аргументиран“.

 

 

Създаде се обстановка в обществото, в която стана ясно, че има претенции към Конституцията. Обръщането към Велико Народно събрание е начин да се излезе от институционалната криза, коментира още проф. Близнашки.

 

 

„Тази Конституция е най-добрата в Централна и Източна Европа, но нещата се натрупват. В края на миналата година, за моя огромна изненада, дори Румен Радев започна да говори, че Конституцията била писана набързо. Ама как може да знае той как е писана Конституцията, когато той е чужд човек, той няма нищо общо с политиката, с установяването на демокрацията в България?“, каза бившият служебен премиер.

 

 

 

Според Близнашки правомощията на президента не трябва да бъдат разширявани, а по-скоро той да се избира от Народното събрание с квалифицирано мнозинство от 2/3 от народните представители.

 

 

 

По думите му в момента има протест на градската десница, за който БСП е опитала „да се закачи за опашката“. Близнашки каза, че не трябва да има блокади, с които да се ограничават правата на гражданите.

 

 

по информация на Блиц

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024