Коментари

Атанасова се заяде с Радев: Поредното вето е отхвърлено. Ще има ли обръщение в 17.05?

Атанасова се заяде с Радев: Поредното вето е отхвърлено. Ще има ли обръщение в 17.05?

 

Атанасова

 

 

Известната сред гербаджийското войнство като „Нежното острие на ГЕРБ“ Десислава Атанасова иронизира президента Румен Радев, след като депутатите отхвърлиха ветото му за Закона за съдебната власт.

 

 

„Поредното вето е отхвърлено. С 149 гласа „ЗА“ отново е приет Закона за съдебната власт.
Ще има ли обръщение в 17.05?“, написа Атанасова в личния си профил във фейсбук.

 

 

 

Малко по-рано тази сутрин мнозинството отхвърли ветото на държавния глава за промените, свързани с „кариерните бонуси“ във ВСС.

 

 

 

Припомняме, че депутатите променят за втори път през тази година чл.28 от ЗСВ, като запазват възможността за повишаване на някои бивши членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) след края на мандата им. През май т.г. пред Конституционния съд т.нар. „кариерни бонуси“ бяха атакувани от Върховния касационен съд със съображенията, че така се нарушават принципите за разделение на властите и за независимост на съдебната власт.

 

 

 

Държавният глава Румен Радев изтъква, че и новата редакция на чл.28 продължава противоречието с конституционни принципи, включително с равенството и недопускането на привилегии, основани на лично или обществено положение.

 

„Независимостта на съдебната власт е основополагаща ценност, която дефинира правовата държава. Нашата конституция гарантира независим съд на гражданите и юридическите лица, а тази ценност ни свързва и в едно общо семейство с останалите държави членки на Европейския съюз. По тези причини националната законодателна власт трябва да я брани с особено внимание и грижа.“, заяви в мотивите за ветото си Радев.

 

 

ОТ ФОРУМА:

 

Тази е толко тъпа и не осъзнава, че с отхвърлянето на ветото сами ДОКАЗАХА пред хората – народа, че готвят фалшификация на изборите. Това е причината за страха от служебен кабинет. Сегашното мнозинство (ГЕРБоидите) държи да контролира изборите. :getlost:  С бой ще си ходите, с бой…..

 

Коментари

More in Коментари

24b1cdeb85dacff455970fa9ddfce53d

Вкарва ли ни кабинетът „Главчев“ във война със секретна рамка? Защо Радев отказа за НАТО

юни 27, 2024
960x540

Няма един пример на руска ракета по украински плажуващи, или по мирни граждани на площад с децата си

юни 24, 2024
maxresdefault

Коментар: Слава Богу, Хазарта е избран, ще има да папка. Вече изтрих всички албуми на “Ъпсурт”

юни 11, 2024
1134646

Какво значение има, че 147 страни, членки на ООН, вкл. България, са признали Палестина?! Цецка не го знае и не се интересува

май 29, 2024
large_ce8c1e7c542819639b31c5c9ee261eb8

Опасно близо: На 23 май Европа е била на ръба за задействане на ядрената защита на Русия

май 29, 2024
chukov

Боян Чуков: НАТО обсъжда да закрие небето над Западна Украйна. Следват ядрени удари…

май 28, 2024