Политика

Взеха на мушка Христо Иванов: Възможна ли е коалиция между ДБ и ГЕРБ – ето обясненията и уточненията му

Взеха на мушка Христо Иванов: Възможна ли е коалиция между ДБ и ГЕРБ – ето обясненията и уточненията му

 

 

phpuwzhto_800x_

 

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов разбуни дясното тази вечер с изявление, противоречащо на всички мотиви за протеста досега, че не е изключена коалиция с ГЕРБ в бъдеще след парламентарния вот, стига в партията на управляващите да не присъства лидерът й Бойко Борисов.

 

 

 

Хипотезата, изразена от бившия правосъден министър в кабинета „Борисов-2“ докара до лудост социалните мрежи, които се нажежиха до краен предел с искане за незабавно уточнение на Ивановите думи и разграничаване от ГЕРБ не само като партия на Борисов, но и като формация в цялост.

 

 

 

 

„Отговорът на въпроса „с кого“ ще го даваме в края на кампанията. Сега искаме мандат, за да променим политическата система, за да можем да модернизираме България навременно, за да не загубим технологичния преход, който ни предстои“, каза Иванов пред БНТ, попитан с кого може да се коалира „Демократична България“.

 

 

 

„Централният модел, който си поставяме със създаването на тази коалиция, е моделът „Борисов – Пеевски“. И не можем да приемем каквото и да било оставане на Борисов в каквато и да е политическа роля, не просто в премиерска роля, тъй като става въпрос за един човек, който е носител на много тежки зависимости и е олицетворение на този модел заедно с Пеевски, който беше наречен „съпремиер“, каза Иванов. „Какво е ГЕРБ без Борисов? Това предстои да научим. Да видим дали нормалните хора в ГЕРБ, каквито има, ще съумеят достатъчно да се разграничат от това явление и състояние. Аз се съмнявам, но нека да видим“, заяви той пред водещия на „Панорама“, с което даде възможност за общ фронт на демократите с „нормалните“ гербери.

 

 

За да е ясно какво мисля и да няма свободни съчинения: ГЕРБ не е годен субект за коалиране!

 

 

 

Това уточни съпредседателят на Демократична България Христо Иванов във фейсбук след участието си в „Панорама“ по БНТ. В предаването в отговор на въпрос дали е възможна коалиция между ДБ и ГЕРБ без Бойко Борисов Иванов заяви: „Какво е ГЕРБ без Борисов? Това предстои да научим. Да видим дали нормалните хора в ГЕРБ, каквито има, ще съумеят достатъчно да се разграничат от това явление и състояние. Аз се съмнявам, но нека да видим“. 

 

 

 

 

Думите му бяха изтълкувани като възможна коалиция с ГЕРБ, което доведе и до обясненията на Христо Иванов след предаването в социалната мрежа.

 

 

 

Многократно са го доказали и аз многократно съм го казвал. Това е лидерска усвоителна котерия, ипотекирана в Сараите и обслужваща Пеевски и подобните му. Смисълът на всичките ми усилия е да разрушим този модел и системните му предпоставки и това е, за което търсим подкрепа от избирателите. Изобщо не обсъждаме управленски коалиции и не се занимаваме с хипотези. Искаме за ДБ мандат за управление, чрез което радикално да модернизираме страната. Оставка!, написа във фейсбук Христо Иванов. 

 

 

 

Има теми, по които сме готови да разговаряме с всички, като темата за конституционната реформа на прокуратурата, но това не означава, че сме готови да влезем в едно управление с някого, обясни лидерът на Да България по БНТ.

 

 

За протестите срещу властта той коментира, че това не са жълтопаветни протести само в София, а национално явление, което има много широка подкрепа. Всеки е за едно нещо на този протест – че трябва да възстановим възможността за пълноценен избор в републиката. Въпросът е, когато хората искат и имат право на избор, дали можем да им предложим алтернатива. Дали можем да превърнем изборите в референдум за промяната, обясни Иванов.

 

 

 

Това управление е приключило. Бойко Борисов не смее да се появи по улиците на София, каза още Христо Иванов. 

 

 

 

Оф нюз, Лупа БГ

Политика

More in Политика

Image_18343895_40_0

И боецът Дарин Георгиев бил при заключените в хамбара в „Исторически парк“ на Ивелин

юли 5, 2024
radev-komentar-izborite-i-formiraneto-706

Радев: Правителството превръща България в безсрочен донор на Украйна. Не заставам зад неадекватни и безгръбначни позиции

юли 4, 2024
04-10_7432577270050628013_big

Официално: „Величие“ гони Николай Марков като шеф на групата в НС

юли 4, 2024
big_148

Пеевски отрече да има разцепление в ДПС: Прибързана радост на проруските партии, с Доган ще бъдем заедно

юли 4, 2024
b737a278e596325a8afe9087d3824c5b

Версия: Ако Пеевски изключи 15 депутати от ДПС, вторият мандат отива при ПП-ДБ

юли 3, 2024
big_bigdd4a5

Доган гони Пеевски на извънредно заседание на Централния съвет на ДПС

юли 3, 2024