ОБЩЕСТВО

Ден 57: Ревът на недоволните срещу непукизмът на виновните! Нас не ни е страх!

Ден 57: Ревът на недоволните срещу непукизмът на виновните! Нас не ни е страх!

bgnes_protest_57

 

С невиждана ярост се разгарят протестите срещу кабинета “Борисов 3” през последните два дни. След вчерашното Велико народно въстание и ескалацията на напрежението, демонстрациите днес започнаха още от сутринта. Тази вечер също се очаква хиляди да се стекат под прозорците на властта.

 

 

Демонстрантите обявиха, че около 20 ч. ще направят нов опит да разположат палатков лагер в Триъгълника на властта, след като той беше разрушен снощи след сблъсъците. В момента кръстовището при бул. „Цар Освободител“, при Ректората на Софийския университет и „Орлов мост“ – са свободни за движение, съобщи БТВ.

 

 

 

 

Полицейското присъствие е впечатляващо – плътен кордон от униформени е разположен на пл. „Независимост“ и пред входовете на Народното събрание и Министерския съвет. Има и коли на Жандармерията.

 

 

 

Ако някой е поддържал илюзията, че сме демокрация, това приключи. Както казваме от месеци, Борисов ще стиска властта със зъби до самия му край. Властта му се дължи на палките и щитовете на униформените, които вчера в техен стил изтезаваха, пребиваха хора“. Това заяви адвокат Николай Хаджигенов от Отровното трио преди началото на 57-мия ден от протести за масовия побой от полицията вчера.

 

 

 

 

Днешният протест ще е под мотото “Нас не ни е страх”. Той каза, че дни наред, а и вчера, е водил срещи и разговори с униформените и ги е предупреждавал, че ще се стигне до ексцесии. Според него единствената полза от насилието в този му вид е за правителството на Борисов. „Това не може да стане без прякото съдействие на униформената полиция. Всеки знае, че са връщани хора с едър багаж, бъркано е по джобовете на всеки един пропускателен пункт.

 

 

 

 

 

 

 

„Логичният въпрос е как минаха петдесетина души така необезпокоявано и гърмяха в продължение на час и половина – това по данни на СДВР?“, попита единият от лидерите на Отровното трио, като уточни, че от полицията са заявили, че са видели лицата да идват откъм БНБ, но не са ги спрели, защото не знаели как. Според него това е било „явна постановка“, като нападателите умишлено са били оставени да обстрелват полицията в продължение на час и половина, за да се покаже колко лоши са протестиращите. “

 

 

 

 

„Триъгълникът на властта е най-добре заснетият периметър в България. Имат лаборатория за лицево разпознаване, стои от няколко дена на „Дондуков“ и могат много добре да видят кой кой е. Те обаче не си мръднаха пръста, дори когато протестиращи им носеха снимки, за да им покажат нарушителите. Това беше една грозна театрална постановка на гърба на българите. На отец Дионисий му бе спукана гръдна кост, известни журналисти бяха обгазени. Властта сама се оплита в лъжите си и безсилието ѝ е страхът на Борисов, който в края на своята кариера реши да окървави ръцете си“, допълни Арман Бабикян. „Власт, която стои на ръба на щитовете и палките, не е нищо друго освен диктатура. Ние ще продължим и то с по-голяма сила, никой не бива да се съмнява в това“, настоя още Арман Бабикян.

 

 

 

 

Велислав Минеков обяви, че арестуваните са над 200, а 90 били в болницата с тежки поражения, макар от полицията да съобщиха за малко над 120 задържани.

 

 

19:30

Полицията е блокирала булевард „Дондуков“ и по него не е възможно да се стигне до протеста пред бившия Партиен дом и настоящо Народно събрание, предаде наш репортер. Влизането от източна посока може да стане по булевард „Цар Освободител“

 

след полицейска проверка на багажа. 

19:50 На площада пред президентството и Партийния дом вече има много хора.

 

Оф нюз, Фрог нюз

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024
161d161aa3984ee18574c726c4a9114c

Евростат: България остава страната в ЕС с най-ниска продължителност на живота

май 3, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
9cd8d4d4bc8fb70ffc27d33881a25d8f

КНСБ: Заплатата на 65% от работещите не стига за издръжка, 30% от тях получават дори под 1000 лв.

май 1, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
big_hail-189519_1280fdf

БАБХ: Време е България да научи истината за агнешкото и яйцата в плик на Великден

април 30, 2024