ОБЩЕСТВО

И това доживяхме! На Съединението – детектори, скенери, КПП-та из Пловдив

И това доживяхме! На Съединението – детектори, скенери, КПП-та из Пловдив

i-tova-dozhiviahme-053

 

 

 

Националната служба за охрана (НСО) обяви поредица от ограничения за хората, които ще бъдат на отбелязването на празника на Съединението в Пловдив.

Те са обявени като „мерки за гарантиране на сигурността на гражданите и гостите“ на града.

 

 

 

„На 6 септември, Деня на Съединението на България, НСО предприема мерки за гарантиране на сигурността на жителите и на гостите на Пловдив. Кулминацията на честванията по повод 135 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия ще се състои от 20:30 часа на пл. „Съединение“ в Пловдив“, обявиха в официално съобщение службата.

 

 

Президентът Румен Радев ще участва в тържеството и ще произнесе  слово. Не е ясно дали на него ще присъстват Борисов и Караянчева, както и други представители на управляващите.

 

 

На гражданите, които желаят да наблюдават тържествената проверка-заря, ще бъде осигурен достъп до зоната на мероприятието след 18:30 часа през три контролно-пропускателни пункта: един на бул. „6-ти септември“ и ул. „Димитър Цончев“ (при сградата на Прокуратурата); втори КПП при бул. „6-ти септември“ и ул. „Св. Климент“ (при подлеза) и трети КПП – при бул. „6-ти септември“ и ул. „Петко Каравелов“ (до ДЗИ-Пловдив), добавят от НСО.

 

 

 

Служителите ще извършват проверки за предмети и вещества на основание Закона за Националната служба за охрана. Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия.

 

 

 

 

Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието, поради невъзможност на място да бъде организирано съхраняването им. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.

 

 

 

Националната служба за охрана напомня, че съгласно Закона за събранията, митингите и манифестациите, в същите не могат да участват граждани, които носят оръжие или други специално предназначени или приспособени предмети, които може да се използват против живота и здравето на хората или за причиняване на материални щети.

 

 

За времето от 16:00 ч. до 22:00 ч. компетентните органи ще въведат забрана за използването на безпилотни летателни апарати (дронове) в зоната на мероприятието, за да бъдат ограничени рисковете от нежелани инциденти за присъстващите граждани и официални лица, твърдят от службата.

 

 

 

НСО дори пуска видео с указания, обявено като „улеснение гражданите, на които ще се наложи да преминат проверка с рентген и/или с металдетекторни устройства“.

 

 

 

Глас БГ

glas.bg

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

път пари

1 млн. тръгват на път за празниците, ето колко средно излиза нощувката на човек

април 28, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
a29abb95a1c822f1d9f2cfddcaf0989f

Над 3 млн. българи едвам свързват двата края

април 27, 2024
8ab28cea1_pacov

Йото Пацов: Днешната журналистика и медии са по-несвободни от тези преди 1989 година

април 26, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024