Политика

Караянчева: Някои оправдават своите изборни неуспехи с фалшификации на изборите

Караянчева: Някои оправдават своите изборни неуспехи с фалшификации на изборите

big_295c

 

 

 

ЦИК трябва да организира изборите, защото в пространството има много изказвания, че управляващите ще организират изборите, те ще събират протоколи и бюлетини, затова така решихме да може да бъдат максимално изчистени изборите.

 

 

 

В пространството винаги някой ще се опитва да оправдава своите изборни неуспехи с фалшификации на изборите. Това каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пред журналисти, съобщава „Евроком“.

 

 

 

„ГЕРБ е печелил парламентарните си избори когато ние не сме организирали изборите. Изборният кодекс е максимално изчистен. Да, ще се намери някоя пробойна, но във всичките тези години, в които и аз съм участвала в промяната на Изборен кодекс, сме свели до минимум възможностите за манипулация“, коментира тя.

 

 

 

„Очакваме експертите да кажат как може да бъде защитен вота на българските граждани, защото знаем, че може да се хакне системата. Пандемията от COVID-19 е още една причина, за да вкараме хартиената бюлетина. А и например ако има някой възрастен човек, който не може да се справи с тази техника“, обясни тя за електронното дистанционно гласуване.

 

 

 

„Ако изборите са организирани от служебен кабинет ние винаги печелим, но се готвим за редовни избори, които ще бъдат след няколко месеца“, коментира тя.

 

 

Евроком

Политика

More in Политика

171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024