Коментари

Караянчева: Съединението е от малкото моменти в историята, когато българският народ е единен

Караянчева: Съединението е от малкото моменти в историята, когато българският народ е единен

big_4e9c
Това е един от малкото моменти в нашата история, когато българският народ се явява единен. Това е един от малкото моменти, когато българинът е дръзнал категорично да отхвърли чуждия диктат и да поеме сам в собствените си ръце съдбата на отечеството. От дистанцията на времето ние сме длъжни да прочетем задълбочено поуките и уроците от Съединението. България е успявала винаги тогава, когато е била единна. И днес този акт ни дава ценен урок – как националните цели могат да са над всичко, да ги подкрепят всички без оглед на партийните пристрастия, без политически сметки и лични изгоди.

Това написа във Facebook председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя отправи послание към народа от социалните мрежи по случай Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

 

Думите й по всяка вероятност кореспондират със стремежа на управляващите да реализират проекта си за изменение в конституцията и свикване на Велико народно събрание. ФрогНюз припомня, че през изминалата седмица те успяха да съберат необходимите 120 гласа, за да внесат проекта си за дебат в НС.

 

Ето и цялото изказване на Караянчева:

 

„Честит празник, скъпи сънародници!

 

Днес отбелязваме една бележита дата, която след 135 години продължава да ни вълнува и да ни изпълва с гордост и самочувствие – Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Тя е яркото доказателство, че можем да сме единни, когато защитаваме националните си интереси.

 

Това е един от малкото моменти в нашата история, когато българският народ се явява единен. Това е един от малкото моменти, когато българинът е дръзнал категорично да отхвърли чуждия диктат и да поеме сам в собствените си ръце съдбата на отечеството.

 

От дистанцията на времето ние сме длъжни да прочетем задълбочено поуките и уроците от Съединението. България е успявала винаги тогава, когато е била единна. И днес този акт ни дава ценен урок – как националните цели могат да са над всичко, да ги подкрепят всички без оглед на партийните пристрастия, без политически сметки и лични изгоди.

 

Съединението е дело на целокупния български народ. Един народ, който успя да докаже пред Европа своите морални, военни, политически, национални качества, да защити своето право, своето достойно място в голямото европейско семейство.
Дълбок поклон пред паметта и делото на героите от Съединението! Да живее България!“

Фейсбук, Фрог нюз

Коментари

More in Коментари

залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
960x540

Тази арт-инсталация е струвала 100 000 лева. Аз съм виждал графити в подлези, в които има повече „арт“

април 28, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024