Политика

Марешки: Хиляди български граждани ми се обадиха за часове да подпиша за Конституцията

Марешки: Хиляди български граждани ми се обадиха за часове да подпиша за Конституцията

 

big_bkjb

 

„Да не би подписът ми да променя нещо? Да не би сега правителството да не може да падне?“, това попита риторично в студиото на Нова телевизия лидерът на „Воля“ Веселин Марешки. Той заяви, че това, че сутринта е бил на едно мнение, а после го е променил, не е голям грях.

 

 

„Хиляди български граждани ми се обадиха в рамките на ден, за да променя позицията си за Конституцията“, заяви Марешки. Така той обясни, че даде подписа си за внасянето на предложение на ГЕРБ за нов основен закон.

 

 

 

„От толкова много политически пумпали се обърках“, коментира Марешки, и заяви, че ВМРО също са казали, че няма да подкрепят първоначалното предложение за нова Конституция, но после също е променило позицията си.

 

 

Водещият Виктор Николаев не издържа и попита лидерът на „Воля“ няма ли срам, че подписва нещо, за което признава, че не чел. „Вие сте зам.-председател на Народното събрание, това не е ръководство за затваряне на компоти, това е проект за Конституция“, възкликна Николаев.

 

 

В отговор Марешки каза, че няма да чете предложението, а това ще направят юристите, които го консултират. На въпрос дали е новата патерица на ГЕРБ, бизнесменът заяви, че е патерицата в крайна сметка помага в някои случаи, но е чувал и по-лоши определения, като „подлога“ и „гърне“.

 

 

 

Марешки атакува Христо Иванов по повод тези обиди. „Може и аз да не вляза в следващия парламент, но ще имам повече от Христо Иванов. Затова той прави политически тюрлюгювеч напълно безпринципно с леви, жълти, меки китки и т.н“, заяви зам.-председателят на Народното събрание.

 

Нова тв

Политика

More in Политика

geshev-draganova

Беновска поиска пари от Гешев. Той й отказа и изрева: НЯМАМ КИНТИ!

май 10, 2024
dbce8e26f0284e3dbf72e16c4d697f3d

Историкът Георги Димов: Вървим към пета национална катастрофа, България е от губещата страна

май 10, 2024
1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024