Политика

Плевнелиев: Създателите на мутрите са в президентството! Радев е нелегитимен, няма право да иска оставки

Плевнелиев: Създателите на мутрите са в президентството! Радев е нелегитимен, няма право да иска оставки

 

Borisov-Plevneliev

 

 

 

Президентът не спазва куп закони и Конституцията на държавата. А протестиращите, които казват – искаме върховенство на правото, нямат нищо против неговите действия. Затова протестът няма да успее. Създателите на мутрите са в президентството. Това са бивши агенти на Държавна сигурност.

Тази оценка даде днес бившият президент Росен Плевнелиев пред Bulgaria ON AIR.

 

 

 

 

Според него убедените демократи в България трябва да се мобилизират и да направят своето мъдро решение.“ Ако бяхме истински демократи, ако имаше политически елит, ако партиите вярваха във върховенството на правото – то тогава има подадена ръка, включително от протестиращите. Искаме промяна на системата – добре, има промяна в конституцията. Системата не работи, значи дайте да променим конституцията. Въпросът е искаме ли и кога искаме тази промяна“, коментира Плевнелиев.

 

 

 

 

Според него президентът Радев „пред очите ни не спазва конституцията и има още по-малко моралното право да говори за конституция“.

„Той няма морално право да иска оставките на НС и кабинета, той е нелегитимен, защото не спазва върховенството на закона. Радев е НЕпрезидент“, краен беше бившият стопанин на „Дондуков“ 2.

 

 

 

Плевнелиев е убеден, че ако има поне малко разум и политическа воля и ако желанието за промяна на системата наистина е налице, трябва да е облечено в решение, а не само в протест.

 

 

 

„Ако казват: А – искаме промяна, то трябва да дойде и Б – ето как. Ние трайно за съжаление сме се запокитили към казахските степи, а не към Европа. Нека всички партии да кажат – да, ние предлагаме една база, дайте да видим всички идеи“. Ето тук липсва държавният глава“, подчерта Плевнелиев.

 

 

 

„Важно е президентът да каже: „Дайте да съберем всички и протестиращите и непротестиращите, партии, профсъюзи, работодатели, всички на една маса, да видим как да направим по-добра Конституцията и системата да върви напред“, каза още Плевнелиев.

 

 

 

Той е категоричен, че извънредните избори не са решение. „Тогава – 2013 г., по 50 000-60 000 бяха на улицата, сега са 600-1000. Не е нормално да не даваме решения. Сега са необходими решения, президентът Радев не е част от решението“, обобщи бившият държавен глава.

 

 

Мигнюз

mignews.info

 

Политика

More in Политика

1010x570

Американците ни натискат да дадем на Украйна безплатно двата реактора от АЕЦ „Белене“?

май 11, 2024
geshev-draganova

Беновска поиска пари от Гешев. Той й отказа и изрева: НЯМАМ КИНТИ!

май 10, 2024
dbce8e26f0284e3dbf72e16c4d697f3d

Историкът Георги Димов: Вървим към пета национална катастрофа, България е от губещата страна

май 10, 2024
1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024