Политика

Сачева: Няма нещо, от което да се срамувам, еволюират фактите

Сачева: Няма нещо, от което да се срамувам, еволюират фактите

 

big_vbyj

 

 

 

Не знам каква е каузата на хората от „Системата ни убива“, това каза в студиото на bTV социалният министър Деница Сачева по повод протестната акция в парламента вчера. На въпрос дали е нормално хората да се влачат по пода на Народното събрание, тя отговори: „Много неща на са нормални. Не може хора, които искат върховенството на закона постоянно да го нарушават“

 

 

 

Сачева заяви също, че според нея има злоупотреба от страна на Мая Манолова и „Изправи се.БГ“ с каузите на хората с увреждания с оглед бъдещите избори. „Опаковката няма значение“, каза още социалният министър.

 

 

Тя коментира също, че трябва да се пита с помощта на психолог или друг специалист дали Христо, младеж с увреждания, е искал да участва в протестната акция в парламента вчера.

 

 

 

Не се обсъжда оставка. Няма да оттеглим предложението за нова конституция. Сачева атакува лидера на ДБ Христо Иванов с думите: „Христо заема героична поза, след като е дизертирал. Политиката е въпрос на лъскане на его“.

Припомняме ви, че преди години Деница Сачева беше яростен критик на ГЕРБ. Тя призна по време на интервюто, че през 2019 година е станала член на ГЕРБ. Преди това е искала да членува в ДСБ, но не е била приета. За негативите, които е говорила срещу ГЕРБ навремето, а сега е техен яростен защитник,  тя обясни така:

 

 

„Ако фактите се променят, вие трябва ли да стоите на мнението отпреди 10 години. От момента, в който аз работя, няма нещо, от което да се срамувам. Еволюират фактите.

 

 

Относно подписа на Веселин Марешки под предложението на ГЕРБ за нова конституция, тя уточни, че не вижда връзка между това и  даването на концесия на плажа. „Не може да се направи подобна връзка. Ако не сме смятали, че ще съберем 160 подписа, нямаше да започнем този процес. Решението кой ще бъде следващ премиер ще се вземе след редовните избори през март“.

 

Политика

More in Политика

c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024
shalamanov_bgnes

Ястребът Велизар Шаламанов: Смените, които прави Путин, не са добри новини за Украйна и за нас, защото са верни решения

май 13, 2024