Политика

Харизанов: И да се увеличат критиките от чужбина, Борисов няма да подаде оставка

Харизанов: И да се увеличат критиките от чужбина, Борисов няма да подаде оставка

georgi_harizanov_bnt
Ако се увеличат критиките от чужбина към управлението на Бойко Борисов, той няма да подаде оставка. Силно се надявам протестите в нито един момент да не престават, независимо от това какво ще се случи и кой и ще дойде на власт, коментира Харизанов, за ”Хоризонт” от Института за дясна политика.

„Ако погледнете първите искания на протеста ще видите, че много от тях или вече са в процес на изпълнение или са изпълнени. В процес на изпълнение е искането за свикване на Велико народно събрание и нова Конституция, промените, касаещи отчетността на Главния прокурор, в процес на изпълнение са драмите със студения резерв и с държавната собственост по морето“, каза още той..

 

 

 
„Основното искане за оставка остава и към момента. Не може да има компромис нито от страна на протестиращите, нито от страна на управляващите“, подчерта Харизанов.

 

Когато основното искане е за оставка, сами разбирате, че се намираме в патова ситуация по отношение на него. Друг е въпросът, че на площада има голяма доза идеализъм. Там има всякакви хора, но има голяма доза идеализъм. Мен ме вълнуват тези хора – идеалистите, интелигентни, с добро възпитание, с добра политическа култура, хора, които имат наблюдение на политическите процеси по света и у нас. Но проблемът на техния идеализъм е, че светът не се променя от идеи, светът се променя от хората с власт“, допълни Георги Харизанов.

 

 

„Гражданският натиск е изключително важен за подобряване на качеството на управлението и виждаме, че под граждански натиск политиците взимат решения, които иначе не са склонни да взимат в условно „спокойна“ обстановка“ , посочи той.

 

БНР, Фрог нюз

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024