Политика

Плевнелиев: Това, което Радев прави, е най-прекият път към диктатурата. Не сме корумпирана държава

Плевнелиев: Това, което Радев прави, е най-прекият път към диктатурата. Не сме корумпирана държава

 

big_00

 

 

„Това, което Румен Радев прави, е най-прекият път към диктатурата“. Това заяви в ефира на „Нова телевизия“ Росен Плевнелиев.

„Да, има проблем с начина, по който прокуратурата действа. Но от друга гледна точка прокуратурата действа на високи обороти, което не беше така минали години. Изисква се национално единство. Половината от българските олигарси са ударени, но другите не са. Създава се впечатление за селективност в действията. Но не можем да подхождаме популистки. Да сочим само главния прокурор като удобно извинение, че не можем да седнем и да направим тази реформа, която ни е нужна“, каза той.

 

 

 

„От друга гледна точка правителството приема доклада на ЕК, работи с Венецианската комисия, работи се по текстове, които да бъдат приети на национално ниво с нова реформа. Обратното е това, което президентът Радев прави. Денонощно се критикува, плюе, охулва държавата от четири години. Не се дава нито едно решение.

 

 

Днес президентът Радев нарушава Конституцията. Да, държавният глава може да свали доверието си от всеки, но няма право да иска оставка. Държавният глава няма право да иска оставката на главния прокурор, на министър-председателя и на парламента, защото това е нарушение на Конституцията и заложеният в нея баланс, назависимост и разделение не властите. В противен случай, това, което Румен Радев прави, е най-прекият път към диктатурата. Той не спазва Конституцията“, категоричен е Плевнелиев.

 

 

 

 

Дали България е корумпирана държава? Не. Европейските пари отидоха за магистрали. Софийското метро не е вампир. Преминаха се определени граници в тази политическа битка.

 

 

Плевнелиев коментира и ситуацията с епидемията от COVID-19 у нас.

 

„Втората вълна на COVID-19 е факт. Цифрите са обезпокоителни. СЗО отчита рекорд след рекорд всеки ден. Нямаме добри новини. Това, което обаче е важно, е че правителствата във всички страни знаят, че трябва да постигнат баланс – да се застъпим максимално за рисковите групи, но и да не затваряме тотално икономиката, защото това ще бъде тежко за всички“, посочи Плевнелиев.

 

„Днес България стои много по-добре, отколкото през 2008 г. Вероятно, по статистика на ЕС, ще се окаже, че тази година България ще бъде една от най-малко засегнатите от кризата страни. През 2008-2009 г. беше много трудно. Сега обаче е по-различно. Вземат се мерки, надявам се да е по-лесно”, коментира още президентът Плевнелиев.

 

 

ОТ ФОРУМА:

Най-лошият „президент“ на България критикува най-добрият Президент, осмелил се да разбърка вкисналото зеле….Ай сиктир бе, посранко……!!

 

loading...
Политика

More in Политика

бухbig_121795758_2874163939471193_8709095435818398784_o

НАП отново като бухалка на ГЕРБ налази Евроком, прицели се в рекламодателите на Кулезич, Диков и Береану

октомври 19, 2020
румен-радев-бойко-борисов

Нова стъкмистика: Борисов президент, ако изборите са днес – водел на Радев с 4%

октомври 19, 2020
паритет2e1d8ef9a0004e698e24e6e298736288

„Тренд“: ГЕРБ и БСП остават в практически паритет, президентът е най-одобряван с 48%

октомври 19, 2020
якеbig_big_2966d04

Караянчева със скъпарско яке тръгнала на агитация. 2000 лева ли струва или е менте?

октомври 19, 2020
big_1553

Сачева: Няма нищо предизборно в увеличението на пенсиите и доходите, хората са наша грижа

октомври 19, 2020
бспphp11dpwp_800x

БСП обяви официално курс към властта

октомври 18, 2020