Политика

Борисов се похвали с подкрепата на шефа на ЕНП Туск срещу протестите в България

Борисов се похвали с подкрепата на шефа на ЕНП Туск срещу протестите в България

 

big_de

 

 

Премиерът Бойко Борисов се похвали, че е получил подкрепата на председателя на Европейската народна партия Доналд Туск срещу провеждащите се у нас вече трети месец протести.

 

 

 

„Имате нашата подкрепа“! Това ми каза президентът на EPP – European People’s Party Donald Tusk“по време на срещата ни в Брюксел“, това твърди Бойко Борисов във Фейсбук.

 

 

 

„Двамата сме на мнение, че българското правителство постигна важни успехи както за страната, така и за европейската интеграция на Западните Балкани – тези политики могат да гарантират устойчиво развитие на България. Той ме поздрави за победата на ГЕРБ на провелите се частични местни избори и заяви, че редовните парламентарни избори са начинът всеки гражданин да изрази своето мнение.

 

 

 

Според Туск системните партии като Политическа Партия ГЕРБ имат нужния капацитет, опит и разум да преведат страните си през кризата. Коментирахме и пакета от мерки за възстановяване, чрез които да се преодолеят последиците от коронавируса върху икономиките на ЕС. Европейската народна партия има голям принос в изготвянето на спасителния план. Ето защо семейството на ЕНП е най-голямото и най-силното!

 

 

 

 

С Туск обсъдихме и първия Доклад на ЕК за върховенството на закона в целия ЕС. Той е обективен и отразява усилията на страната ни за борба с корупцията. България ще изпълни всички препоръки на Венецианската комисия и ЕК за реформи в съдебната система.“, пише още Борисов.

 

 

 

 

ОТ ФОРУМА:

 

-“ Гарван, на гарван око не вади!8-)  Изглежда зависимостите между двамата са взаимни.;) Като Председател на Европейския Съвет г-н Труск друга песен пееше, за борба с корупцията, съдебните реформи в България и свободата на словото.;)

 

 

Ето един от тези, дето е взимал пари от Борисов – Доналд Туск. Само зависим човек може да каже, че тоя толуп е постигнал нещо позитивно.

 

 

Още доказателства искате ли, че в ЕК и ЕП всичко е лъжи и лицемерие? Има тук-там някой читав комисар и депутат, но това няма значение – те са малцинство и думата им няма тежест.

 

Политика

More in Политика

phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024