Политика

Резолюцията за България е политическа и няма да навреди на имиджа ни, няма задължителен характер

Резолюцията за България е политическа и няма да навреди на имиджа ни, няма задължителен характер

 

kara

 

 

Резолюцията, която вчера Европейския парламент прие за страната ни е политическа. Този документ няма задължителен характер и по никакъв начин няма да навреди на имиджа на България.

 

 

 

Това коментира пред журналисти председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, предаде Радио „Фокус“ – Велико Търново. Караянчева припомни, че предходните доклади, изготвени за нашата държава, са показали, че ние се съобразяваме с препоръките на Европа.

 

 

„Това, което поехме като ангажимент е да продължим да работим по реформите. За Резолюцията мога да кажа, че се ползва единствено от опозицията, които вероятно активно ще я коментират и през следващата седмица. Тя ще е опорна точка и в предизборната им кампания. Още повече, че документът е с двоен стандарт, защото в него не попаднаха забележките на нашите евродепутати – нямаше никаква информация за това, което се случва в президентството“, каза още Караянчева.

 

 

 

Тя уточни и, че на нападките управляващите ще отговорят с делата, които са реализирали и с това, което предстои като даде пример с осигуряването на детски надбавки за всички деца на България, което се очаква да се случи от 2021-ва и увеличението на пенсиите с 50 лв.

 

 

„Това е нашият отговор – нещата, които сме направили и които предстоят. Това не са обещания. Това е предизборна програма, която коалицията е приела, когато е встъпила в мандата и ние я изпълняваме. Минималната заплата да стане 650 от следващата година също е сред реалните и постижими цели, които сме си поставили“, допълни председателят на НС.

 

 

Относно нейната оставка, която бе поискана от ДПС, тя заяви готовност да дебатира по темата, но само при условие, че депутатите успеят да съберат 80 подписа и да ги внесат в парламента.

 

Фокус

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024