Политика

Каракачанов: Македонските правителства не са нормални. Джамбазки е добро момче

Каракачанов: Македонските правителства не са нормални. Джамбазки е добро момче

big_30e0

 

 

 

Македонските правителства не са нормални правителства – те не създаваха условия за нормално развитие на своите граждани. Поради тази причина една част от българите в Македония си взимат българско гражданство. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в „Тази събота и неделя“ по Би Ти Ви.

 

 

 

„Основата за подкрепата ни е изпълнението на договоря от 1 август 2017 година. Този договор не се изпълняваше. България няма да прави компромиси, ако договорът не се изпълнява. Македония преди година знае каква е рамковата позиция. Ние им казахме че не може да саботират изпълнението на договора. Зоран Заев не са използвали груби изрази спрямо България. В него има желание. Любчо Георгиевски даде интервюта и каза, че въпреки желанието на Зоран Заев, Македония се управлява от бившите югославски служби.

 

Българите от Македония са заемали много осезаемо място-министър-председатели, министри, професори. Сега е същото. Нашите братя в Македония са видели само добри неща от нас. Русия в София призна Македония.

 

Близо 30 години, България, когато прави нещо добро, македонците не казват едно: „Благодаря“. Има репресирани хора и съдени, че проявяват българско самосъзнание.. Ние я дърпаме за ръката да влезе в ЕС и искаме тази държава да се държи уважително.

 

 

 

 

Вицепремиерът коментира и протеста пред централата на ВМРО в понеделник. По думите на Каракачанов в момента, в който хората искат да нахлуят в сградата на ВМРО, има детски ансамбъл, който репетира.

 

 

 

 

Преди да се появи Джамбазки на прозореца има други факти. Вашата медия внушава, че някой напада протестиращите. Вижда се ясно как една тълпа от 70 човека, видимо нетрезви, идват пред самата врата и започват да блъскат. Там са били хора от охраната и Джамбазки. Вижда се как се блъска вратата и удря по прозореца. Счупва се прозореца. Когато някой чупи и иска да нахлуе в дома ти, се защитаваш сам. Вътре се хвърлят пиратки и запалителни факти.

 

 

 

Ангел Джамбазки не е хвърлял бомбички. В момента, в който Ангел пуска маркуча, тълпата се пръска. Вашата медия пропусна да отбележи, че Джамбазки е доброволец 21 дена. Той защитава собствеността. Той не е хулиган, той е добро момче и защитава собствеността. Ако някой ни нападне, отговаряме. ВМРО не е певческо дружество. Някои от хората бяха видимо пияни, включително и лидер на политическа партия. Някои от протестиращите носят петолъчки на главата си.

 

 

 

Припомняме, че на 16-ти ноември имаше напрежение пред централата на ВМРОП в София, когато при поредния ден на протести група граждани изразиха недоволството си от патриотите, които са коалиционни партньори на ГЕРБ в това управление. Стъклото на входната врата на ВМРО е било счупено, а протестиращите твърдят, че са били замеряни с димки и бомбички и са били заливани с вода.

 

Би ти ви

 

More in Политика

Image_18274348_40_0

Премиерът Мицкоски нарече западната част на България Пиринска Македония и каза, че няма да коленичи пред Борисов и Радев

юни 26, 2024
Image_18274189_40_0

Генерал Наско подозира, че може нарочно да са му сложили охрана, за да го следят

юни 26, 2024
Image_18273284_40_0

ЕК: България не е готова за приемането на еврото

юни 26, 2024
toshko-radev

Тошко Йорданов предложи на Радев президентска република

юни 26, 2024
960x540

Посланикът на САЩ: Москва разбра, че България вече не е лесна мишена – благодарение на нашето сътрудничество

юни 25, 2024
big_big_big_big_d32f5b4e71fa344583be0931e8914043-27aed9c

БСП след срещата с президента: Ще говорим с всички, ако се стигне до трети мандат

юни 25, 2024