ОБЩЕСТВО

От първо лице: Журналист от БНТ се сблъска с ада на пандемията!

От първо лице: Журналист от БНТ се сблъска с ада на пандемията!

660_934eb5a74a7132b8147b0b0d96403952

 

 

Кореспондентът на БНТ в Казанлък се сблъска челно с ужаса COVID-19. Парадоксът е, че Иван Янев е един от тези, които не вярват, че вирусът е толкова смъртоносен. Сега обаче той видя отблизо ада в болницата, след като се записа доброволец.

 

 

 

„Аз съм добре, за разлика от 36-те пациенти. Единствен доброволец съм. Тази нощ, за съжаление, почина един мъж на 70 години“, разказа без да крие емоциите си Иван. Той захвърли камерата и микрофона и сложи предпазното облекло и маската, зад която трудно да бъде разпознат.

 

 

 

„Тази сутрин трябваше да дойде още едно момче да помага, но преди малко се обади, че жена му не е добре и вероятно е с коронавирус. Предпочита да си остане вкъщи и да се грижи за нея“, продължи разказа си Иван Янев.

 

 

 

Той сподели, че го е било страх, но е решил да види със собствените си очи толкова ли е страшен този вирус. „Много по-страшно е, отколкото предполагах. Признавам, аз бях един от тези, които не вярваха в смъртоносната пандемия. Тук трябват здрави, силни хора, мъже. Жените чистят, но има нужда от силна ръка. Призовавам и другите да помагат“, обърна се Иван към българите.

 

 

 

„Дали ще се заразиш тук или навън, няма разлика. Ето, тази сутрин трябваше да дойда много рано. Възрастна жена е отишла до тоалетната и трябва да й помогна да се върне на леглото си, защото не може сама да се оправи. Това е положението, възрастните страдат най-много в тази ситуация“, шокира Иван Янев зрителите.

 

 

 

 

По-рано той се извини във Фейсбук на близките и работодателите си за решението си с думите: „Аз спазвам клетвата си която съм дал под флага на родината. Равносметката за двучасовото ми към момента дежурство като доброволец /санитар/ е: 12 забърсани и дезенфекцирани стаи, един огромен коридор. Два сменени чаршафа, един уринатор. Имам колежка. Казва се Таня. Тя работи от няколко дни. Сама се справяше с всичко. Няма друга жена на смяна. За съжаление станах свидетел на напускането на поредната медицинска сестра…. Жалко!!!“

 

 

 

„Не смятам, че трябва да се благодари на някой за това, че е решил да изпълни своя дълг към обществото. Реших го спонтанно, но не снощи, не тази сутрин, а преди няколко дни“, обясни Иван Янев.

 

 

 

„Не е тайна за никого – аз съм един от противниците на носенето на маски на открито и на всичко това. Исках да вляза вътре в самото отделение, за да видя с очите си и да се убедя страшно ли е наистина или не е страшно. Мнението си го промених още след първите 15 минути“, допълни журналистът.

 

 

ПИК

pik.bg

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
big_23a1

Ресторантьор: Стане ли безплатна водата по заведенията, ще има тарикати, които ще поръчват само нея

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
960x540

Обява за продажба на къща и парцел в Родопите взриви мрежата

май 6, 2024