Здраве

Д-р Емил Енчев, излекувал стотици болни: Алкохол, кисело зеле и чесън – доказан лек срещу COVID-19

Д-р Емил Енчев, излекувал стотици болни: Алкохол, кисело зеле и чесън – доказан лек срещу COVID-19

 

dd9c455f078047a8a811eace0dfb809a

 

 

 

Общопрактикуващ лекар, излекувал през ноември стотици доказани или със съмнение пациенти с COVID-19, съветва как да изкараме безопасно наближаващите празници.

 

 

 

Д-р Емил Енчев смята, че събиранията в домашна обстановка на не повече от десетина души, ще осигурят безопасна среда, предава БГНЕС.

 

 

На трапезата задължително трябва да присъстват киселото зеле, чесъна, сурови зеленчуци и цитрусови плодове. Концентрираният алкохол в умерени количества според него, е сигурна превенция срещу заразата.

 

 

 

„Както е в наредбата- десетина- петнайсет човека мисля, че е добра бройка! Понеже и аз го преболедувах това заболяване, трябва да ви кажа, че съм имал многократно контакти с такива хора, в крайна сметка – пазиш се пазиш се, но то нещо става… не може!

 

 

 

Но разстоянието което е между нас – 1 метър, е напълно достатъчно за предотвратяване на заболяването. Според мен заразяването става най- вече чрез парите и при по-близък контакт при пръскане на секрети!”, каза д-р Емил Енчев.

 

 

 

По време на 23- годишната си практика в село Раданово, д-р Енчев има наблюдения кои храни категорично борят респираторни инфекции.

„Киселото зеле е витамин С, при всички положения комбинирано с армеева чорба. Най-добрият приятел за човека в това време според мен, е чесънът.

 

 

 

 

Препоръчвам го абсолютно на всички чесъна, даже рецептата, която моят приятел сподели- две глави, но аз казвам една глава чесън с половин лимон- сутрин да се изпие това нещо – имало чудодеен ефект. Чесънът както знаете, PH му е 15, той прави основа в организма в която вирусите не могат да се размножават.

 

 

 

И заради това ги убива. Плодовете също са – казахме за лимоните, банани, портокали. Менюто трябва да е алкално, като то се създава със зеленчуци, по възможност сурови – в момента не е сезонът на доматите и краставиците, но зелена салата, репички, и туршия“, подчерта д-р Енчев.

 

 

 

 

Относно алкохола на трапезата: Коментираме с мой познат, който е бил на едно събиране, в което е имало участник с ковид, били са десетина човека на масата, едни са консумирали бяло, червено вино, други са наблегнали на ракията и уискито, на концентрата. Всички, които са консумирали бяло и червено вино, сетне заболяха.

 

 

 

Съвсем сериозно ви говоря- 50 грама ракия, наистина ..единичен случай ви казвам – но е така. И заради това всички дезинфектанти са на основата на алкохол. Защото алкохолът унищожава, разтваря мембраната на вируса, добави още д-р Енчев.

 

БГНЕС, Блиц

Здраве

More in Здраве

big_0d9522d70f971d85e9d97fdffa4c146efe3f5565

Задават се нови промени за прегледите при джипито и направленията към специалист

февруари 20, 2024
Image_16701514_40_0

Силвена Роу даде своята рецепта: Важно за здравето е да се ядат кисело зеле, чесън, куркума и черен кимион

декември 26, 2023
кунчев980x551_1622547296

Кунчев пак се появи: След грип А дойде и тип Б, слагайте маските пак!

декември 15, 2023
Image_16406194_40_0

Бивш министър разказа ужасяващ случай: Три месеца 85-годишна жена обикаля болници и никой лекар не вижда тумор

декември 4, 2023
кунчев-1

Кунчев: Тази година грипът не започва с лека хрема и кашлица, други са първите симптоми

ноември 27, 2023
лютеница-1

Проверка показа: Лютеницата, „Снежанката“ и „Руската“ са като справочник по химия

ноември 19, 2023