Политика

Борисов: На 21 декември съм разпоредил да се отвори всичко, а още на 14-и пада първата забрана

Борисов: На 21 декември съм разпоредил да се отвори всичко, а още на 14-и пада първата забрана

 

phpreoswp_800x_

 

 

Премиерът Бойко Борисов отново тръгна на инспекция, този път в завод за хляб край Съединение. Заедно с него е и социалният министър Деница Сачева.

 

 

 

Нейното ведомство разработва именно мярката 60/40 в помощ за бизнеса по време на пандемията.

 

 

На Борисов бе показано как се замества хлябът, как се пече и пакетирането. Сред асортимента на завода е и арабският хляб, както и арабски питки.

 

 

 

Премиерът пък по традиция попита служителите дали им плащат добри заплати. От завода поясниха, че ползват част от мерките в подкрепа на бизнеса и ги подкрепят. Имат дистрибутори из цялата страна. Собственикът на хлебозавода благодари на Борисов и Сачева за мерките, а в момента във фирмата има 620 служители

 

 

 

„Действаме по мерките. Казваш милиони влизат. Дотук над 1,1 млрд. лева са влезли в мерките. Най-добрата мярка, която е разпоредил – на 21 декември да отворим всичко, за да може медиците да лекуват. За да може всички тези хора да се връщат в производствата“, каза Борисов.

 

 

Премиерът поясни, че държавата също плаща пенсии и заплати и няма икономическа логика държавата да плаща за заплати, а компаниите да не работят.

 

 

 

 

„Накрая – или заем, или фалит. Ние не искаме да задължим бъдещите поколения. Най-добрата кризисна мярка е отварянето. Няма как да не се работи, а някой да плаща 80/0. Много е популистко. На 14-ти ще пуснем детските градини и яслите, ако се запазят цифрите“, каза Борисов.

 

 

 

„Ние не искаме да продължава това дълго. Броят на оздравелите вече е много и най-добрата кризисна мярка е отварянето. Ваксините ги очакваме, който пожелае доброволно, ваксинира се и продължават да работят. Няма как да не се работи, а някои да плащат 80 на 0 заплатите“, каза още Борисов.

 

 

 

Трябва да свикнем че излизаме от пандемията – ваксини,каза Борисов. Поясни, че докато върви пандемията трябва да имаме пари, за да има за мерките.

 

 

 

 

Собственикът на фирмата заяви, че ако не са били тези мерки, е трябвало да затвори завода. Борисов заяви, че сега докато върви пандемията трябва да се подпомага бизнеса, а след това да се работи на пълни обороти.

 

 

 

 

 

Лупа БГ

 

lupa.bg

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024