Политика

Ердоган с приветствие към ДПС: Моят скъп приятел Борисов води успешно България в кризата

Ердоган с приветствие към ДПС: Моят скъп приятел Борисов води успешно България в кризата

 

54651260_401

 

 

 

Президентът на Р Турция Реджеп Ердоган отправи емоционално видео-приветствие към делегатите на Десетата конференция на ДПС.

 

 

 

 

„Пожелавам успехи на всички мой братя и сестри. Турция ще бъде до вас.

 

 

Виждаме, че под председателството на моя скъп приятел Бойко Борисов България се справя успешно с кризата, породена от пандемията“, посочи Ердоган.

 

 

 

„Ще продължим да стоим до вас на основата на добросъседството, приятелството и съюза между нас и България“, каза Ердоган.

 

 

„Вярвам, че Движението за права и свободи, което има важно място в българската демокрация, ще продължи по своя път по-всеобгръщащо и грижовно”, добави той.

 

 

 

 

Словото му бе аплодирано от ръководството на партията.

 

 

 

 

За първи път форум на ДПС е уважен от президента на съседна Турция.

 

 

 

 

В СЪЩОТО ВРЕМЕ:

 

 

 

 

– ГЕРБ не се справят с кризата, не чуха нашите предупреждения!

– Водородната революция в дигиталната ера е в ход!
– Единството и заедността на ДПС са нашата кауза и нашата същност.

– Налице са предпоставки за историческата мисия на ДПС за спасението на България, за да гарантираме реформи във всички сектори на страната.

– Ние трябва да бъдем активни и да реализираме своята програма за ускорено развитие на държавата.

– Днес нашата сила ни дава самочувствието за строители на съвременна България, самочувствие да бъдем мост на толерантност на Балканите. Радетели на глобалния ред.

 

 

 

 

Това са основните изводи в политическия доклад на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, изнесен пред Десетата отчетно-изборна конференция на Движението.

 

 

 

 

 

Трябва да имаме хоризонт да изпълним мисията си на национално-отговорна партия, каза той, обръщайки се към избирателите на първата онлайн-конференция на партията.

 

 

 

 

Карадайъ подложи на унищожителна критика управлението на ГЕРБ, посочвайки че то е провал.

 

 

 

„Липсва ясна програма за ускорено развитие, а национал-популистката същност на ГЕРБ има за основа цел разделение и противопоставяне на нацията. Резултатът е ерозия на държавността, рушене на демокрацията, неспазване на Конституция и законите на страната“, посочи Карадайъ.

 

 

 

 

„Днес е в ход водородна революция в дигиталната ера. Това налага нов интегриран подход за управление на природните резурси, нов модел на взаимодействие между публичните власти и бизнеса“, каза председателят на ДПС.

 

 

 

 

Мустафа Карадайъ се обърна към Националната отчетно-изборна конференция с емоционални думи за обединение и готовност за укрепване на организационните структури.

 

 

“Избирайки ръководните органи на партията, трябва да скрепим тези решения с личната отговорност на всеки един от делегатите – представители на нашите членове. То е необходимо, за да укрепим и развием организационните си структури, за да изградим имунитет срещу всеки политически вирус.

 

 

 
ДПС отбелязва своето безпокойство и относно развитието на управлението на страната, за кризата в здравеопазването, за състоянието в социалната сфера и на образователната система. Липсата на реформи и липсата на стимули за спасяване на бизнеса са проблеми, чието решение е вече извън възможностите на правителството. Недоверието към управляващите е повсеместно и то създава чувството на несигурност и липса на перспектива. Всичко това се случва на фона на ясни индикации за нарастване на напрежението и очертаваща се дестабилизация в страната”,посочи той.

 

 

Очаквайте подробности

 

Епицентър

Политика

More in Политика

iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024