ОБЩЕСТВО

Кантарджиев: До 20 декември ще решим дали да се събират поне по 2-3 семейства за празниците

Кантарджиев: До 20 декември ще решим дали да се събират поне по 2-3 семейства за празниците

big_4fbc

 

 

 

 

Какви са очакванията от карантинните мерки у нас. Отговорите са на Тодор Кантарджиев:

 

 

До 20 декември ще сме наясно дали ще бъде възможно поне да се събират 2-3 семейства за празниците. Това заяви директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“.

 

 

 

 

Той отчете, че към момента резултатите от седмицата са доста благоприятни. За 14 дни има 20-25% намаляване на случаите в София. Това е благодарение на мерките и хората, каза Кантарджиев.

 

 

 

По думите му 10 души в момента заразяват 7 до 9 души.

 

 

 

Според Кантарджиев обществото се подготвя да бъде против ваксинирането. Господин, който не е лекар, говори за странични ефекти на ваксините. Ако не си лекар, как ще говориш за епидемиология, попита Кантарджиев.

 

 

 

Проф. Тодор Кантарджиев: ЕС хвърля огромен ресурс, държавата хвърля огромен ресурс, не виждате ли министърът колко пъти излиза, какви комисии се направиха, план се направи, купиха се на -70 градуса фризери…Създаде се един щаб, който трябва да осигури плановата ваксинация. Изведнъж излиза някой и казва: Да, ама тия ваксини са изследвани на млади хора, а не на възрастни, които трябва да се ваксинират. Явно колегата не е чел.

 

 

Проф. Кантарджиев каза, че има данни, че новите ваксини не вредят и на хората над 70-годишна възраст. Оцени руската ваксина като много добра, тъй като Русия има традиции в областта на ваксинирането.

 

 

Обществото само узря, но по трудния начин, когато вече знаеш за починали близки, колеги, познати. Можеше да има много по-малко смъртни случаи, ако септември не се подигравахме на докторите и носехме маски. Не знам защо хората бяха заблудени така. Познавам лекари, които пет пъти си смениха мнението от началото на пандемията.

 

 

Ето че когато не се критикуваме, мерките сработват и на Нова година можем да си позволим да се срещнем с едно или две приятелски семейства“, коментира още проф. Кантарджиев.

 

 

ОТ ФОРУМИТЕ:

 

Във всяка къща и апартамент полицай за празниците…ще е много весело…

 

 

 

Ще ходиш ли по къщите да броиш колко са семействата на масата? След като руската ваксина е много добра,   съхранява се в хладилник и е по евтина(Ердоган и Орбан не са по прости от Боко) ,защо ни набутахте със скъпата Пфайзер и скъпи фризери? Къде е обществената поръчка с няколко участници с различни оферти за ваксина? Безплатната(ОБЯД) ваксина с колко ще бръкне в джоба на всеки българин?Сега ще измислите хиляди идиотски ограничения за да направите ваксинацията ДОБРОЗОРНА!За грип ваксината защо не е безплатна? Въобще няма да чакам отговори!

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024
161d161aa3984ee18574c726c4a9114c

Евростат: България остава страната в ЕС с най-ниска продължителност на живота

май 3, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
9cd8d4d4bc8fb70ffc27d33881a25d8f

КНСБ: Заплатата на 65% от работещите не стига за издръжка, 30% от тях получават дори под 1000 лв.

май 1, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
big_hail-189519_1280fdf

БАБХ: Време е България да научи истината за агнешкото и яйцата в плик на Великден

април 30, 2024