Политика

Карадайъ: ДПС иска да е във властта, искаме всички българи да чуят нашите послания

Карадайъ: ДПС иска да е във властта, искаме всички българи да чуят нашите послания

 

big_23

 

 

Лидерът на ДПС обяви какви са целите им за предстоящите парламентарни избори. Мустафа Карадайъ говори също за Делян Пеевски и дали може той да развали отношенията си с Ахмед Доган.

 

 

Ролята на депутата Делян Пеевски в партията не подлежи на съмнение. Това коментира председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в ефира на БНТ.

 

 

 

Повод за коментара му станаха изказвания на бивши кадри на ДПС, които предположиха, че може да се стигне до срив в отношенията на депутата с почетния председател на политическата сила Ахмед Доган.

 

 

 

 

Карадайъ припомни част от даренията на фирми, свързвани с Пеевски, като уточни, че „това, което той направи в борбата с коронавируса няма аналог в България“.

 

 

 

Лидерът на ДПС повтори думите си от конференцията на партията миналата седмица, когато обяви, че целта е влизане в управлението и активно участие в зелената трансформация на българската икономика, пише dunavmost.com.

 

 

 

 

По дефиниция искаме да сме във властта, каквато е целта на всички партии. Искаме всички български граждани да чуят нашите послания и приоритети, които съвпадат с тези на ЕС„, добави Карадайъ.

 

 

 

 

Той припомни, че 4 години ДПС отстоява приоритетите за чист въздух, чиста вода, чиста храна, чиста енергия, за дигитализация на гражданското общество и зеления пакт, но не е било чуто. Това са приоритети на Европейския съюз, каза Карадайъ и обясни, че затова сега то отива на избори, представяйки на българските граждани програмата си за ускорено и догонващо развитие. Днес нашите приоритети са приоритетите на ЕС – зеленият пакт и дигитализацията на гражданското общество, каза още председателят на ДПС.

 

 

 

На въпроса дали ДПС прави заявка за директно участие в следващото управление Карадайъ отговори: „По дефиниция – политическа партия е обществена организация с цел власт. С кого – от една страна с всички български граждани, които чуят нашите послания и приоритети, които са приоритети на ЕС и нашата програма за ускорено догонващо развитие. Нека минат изборите, нека видим кой колко ябълки има в кошницата си, кой споделя нашите ценности.”

Политика

More in Политика

phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024