Политика

Костадин Ангелов: Борисов прати две линейки за лидера на БОЕЦ и жена му

Костадин Ангелов: Борисов прати две линейки за лидера на БОЕЦ и жена му

big_big_q4bt6_546x_730274

 

 

 

След намеса на премиера Бойко Борисов се е стигнало да пращането на две линейки на лидера на БОЕЦ Георги Георгиев и жена му във Видин, откъдето двамата бяха транспортирани до София и хоспитализирани, съответно той – във ВМА, а тя – в Правителствена болница. Това разкри в отговор на въпрос здравният министър проф. Костадин Ангелов на редовния брифинг.

Здравният министър не отговори на въпроса кои са останалите привилегировани, които по подобен начин след обаждане и ходатайство са били настанени в престижни болници в столицата.

 

 

 

Ангелов разкри обаче, че в случая с Георгиев, който е сред организаторите на протестите срещу правителството, лично Душана Здравкова е ходатайствала пред Бойко Борисов.

 

 

 

Здравкова бе един от основателите на ГЕРБ и неин евродепутат, след което си тръгна със скандал от партията.

 

 

 

Министър-председателят е разпоредил на здравните власти да проверят дали има проблем с Видинската болница и има ли нужда от транспортирането на двамата в други лечебни заведения.

 

 

 

„Подходът към българските пациенти не е избирателен. На вас може да ви се струва странно, което се случва, но имаше много обаждания, включително и от лекари, вкл. и от колеги директори на лечебни заведения, които казаха, че има проблем във Видинската болница, и конкретно тези двама пациенти не могат да обслужени.

 

 

 

Да, премиерът ни се обади, на него се е обадила Душана Здравкова, и премиерът каза да проверим каква е ситуация и направи всичко необходимо. Ние не пращаме линейки само за тези пациенти. Ние не търсим известност, не търсим медийна сензация. Единият пациент беше с ниска сатурация и проблеми с дишането, а другият е с трансплантиран бъбрек, за което има нужда от специализирани грижи. Не сме били водени от медийни желания за сензация“, отсече здравният министър.

 

 

 

 

В същото време настаненият във ВМА лидер на БОЕЦ продължи от реанимацията да сипе заканителни постове. Той се озова на лечение в болницата под ръководството на ген. Мутафчийски, след като преди месеци подаде иск в съда срещу него заради думите му, че българите яко ще мрат от коронавируса.

 

Петел

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024