ОБЩЕСТВО

Пълна лудост! Километър опашка заради лекарството чудо, което бори коронавируса

Пълна лудост! Километър опашка заради лекарството чудо, което бори коронавируса

 

640_nevizhdani-opashki-pred-aptekite-v-svishtov-dnes-zashto--700

 

 

 

Истинска лудост настъпи днес в София за лекарството  Ivermectin, които според куп специалисти в света, включително и родни, помага и в трите фази на COVID инфекцията. Днес пред една от столичните аптеки се изви невиждана опашка, пише „Марица“, позовавайки се на очевидец.

 

 

 

Той също отишъл да се запаси, тъй като има заразени познати. Но като видял опашката, моментално запалил колата обратно към дома.

 

 

„Аз такава опашка не бях виждал от мачовете на националите през 1994 година“.

 

 

Лекарството е предназначено за лечение на краста и други болести, предизвиквани от паразити при животните. У нас се продава свободно, но не е разрешено за употреба от хора във вид на хапчета, а само като крем.

 

 

 

Заради положителните отзиви при лечение на COVID-19 ивермектинът буквално изчезна от пазара. Баровци се снабдяват по нелегален начин, макар да има доста съмнения, че някои хапове от Турция са фалшиви.

 

 

 

Между софийския хайлайф се разменя рецепта за метода на прием, като запознат съобщи, че ефектът е очеваден. Според почитателите на лекарството то не се въвежда все още масово, защото струва лев-два, а не стотици или хиляди левове като другите илачи на тема коронавирус.

 

 

 

За ефекта на това лекарство се заговори още през април в Австралия. Оказа се, че у нас го произвежда компанията на Кирил Домусчиев. Тя е подала молба да бъде сертифицирано и за ползване от хора, като се очаква разрешение през януари и тогава ще тръгне масово към аптеките.

 

 

В хуманната медицина Ivermectin се използва за лечение на чревни паразитози, наречени спонгилоидиаза (Strongyloidiasis), съответно онхоцерикалис (Onchocerciasis), както и за локално приложение – при лечение на възпалителни лезии.

 

 

 

 

Лекарствени продукти в таблетна форма, съдържащи Ивермектин, са разрешени за употреба във Франция, Румъния, Германия, Холандия, САЩ и др.

 

 

 

 

В Република България разрешен за употреба е лекарственият продукт Soolantra 10 mg/g крем, който е за локално приложение и се използва при розацея.

 

 

У нас няма разрешен за употреба лекарствен продукт за перорално приложение, съдържащ Ивермектин. Поне засега. Януари е видим.

 

 

 

Фармацевтичният гигант „Хювефарма“ чака официално разрешение за пускане на българския пазар на препарата „Ивермектин“, който помага в битката с COVID-19 и дори може да се използва като превенция, съобщи междувременно Нова тв.

 

 

 

Очаква се Изпълнителната агенция по лекарства да даде зелена светлина пред разпространението на „Ивермектин“ в първите дни на 2021 г., а пускането му в аптеките да стане факт до средата на януари. 

 

 

 

Клиничните изследвания, възложени от „Хювефарма“, са преминали успешно, а специалният медикамент вече е получил и международен патент, съобщава blitz.bg.

 

 

 

 

Лекари, сред които прочутите д-р Чавдар Ботев, топ инфекционистът доцент Георги Попов от ВМА и професор Иво Петров, са твърди поддръжници, че лекарството помага при коронавирус. Други обаче, сред които и Съюзът на ветеринарните лекари, са на обратното мнение.

 

Заб. Снимката е илюстративна

 

 

 

 

Марица, Блиц

marica.bg

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
big_23a1

Ресторантьор: Стане ли безплатна водата по заведенията, ще има тарикати, които ще поръчват само нея

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
960x540

Обява за продажба на къща и парцел в Родопите взриви мрежата

май 6, 2024
extlb9pkgsfa1pgpezzg

Армията ни продължава да намалява, военните пилоти почти не летят, а моряците не плават

май 5, 2024
nova-tv-rozhdestvo-768x397

Нова телевизия сцепи мрака с идиотски гаф за Великден

май 5, 2024