ОБЩЕСТВО

Искра Радева за прекаран ковид: Слагаха ми системи от ранна сутрин до късно вечер. Дни наред… Отивах си

Искра Радева за прекаран ковид: Слагаха ми системи от ранна сутрин до късно вечер. Дни наред… Отивах си

2c2c28715574e7c38c2440085361e63a

 

 

„Един месец от моя живот премина между живота и смъртта. Битката беше за глътка въздух. Слагаха ми системи от ранна сутрин до късно вечер. Дни наред… Отивах си.“

 

 

 

Това разказа актрисата Искра Радева след изписването ѝ от болница, където се е лекувала от коронавируса. Ето какво сподели тя пред „24 часа“:

 

 

 

“Имах температура, 2-3 дни вдигах до 39,6 градуса, но си казвах – ще мине. Защо да е корона? Стоенето вкъщи пази пък и пия антибиотици. Не изгубих вкус, обоняние и апетит, но усещах умора. Тук е моментът да вмъкна – заклевам всеки, който вдигне температура и не може три дни да я смъкне, моментално трябва да отива на лекар, да не чака следващите дни, защото това чудо се развива много бързо. и затова заклевам всички, които имат подобни няколко дни с повишена температура. Това е сигурен симптом, че с организма нещо не е наред! Да не се самолекува. Да вземат веднага мерки! Не знам как ми дойде на главата, от къде и как го хванах. Нямаше никой заразен около мен. Внимавах. Тогава се обадих на наш близък лекар. И той ми се скара:

 

“Не отлагай нито секунда повече! Събирай си багажа и да си веднага пред входа на болницата! Така и направих. Постъпих в болницата. Първо попаднах в ковид отделението. С антибиотици ми свалиха температурата. Викам си – ще ме изпишат. Но оттам ме вкараха в интензивното. Сложиха ми веднага кислородна маска. Оказа се, че бързо съм развила двойна бронхопневмония.

 

 

 

Битката беше за глътка въздух. Слагаха ми системи от ранна сутрин до късно вечер. Дни наред… Отивах си. Ако не бяха лекарите… Те ме спасиха. Един месец от моя живот премина между живота и смъртта. Много тежко беше. Дължа на лекарите огромна благодарност. А пък д-р Любомир Спасов, който вече трети път ме спасява? На него не мога да му се отблагодаря.

 

 

 

Но вече съм в дома си. Последствията бавно отшумяват. Когато излязох от клиниката, краката ми бяха като гумени. Едва ходех. Казват, че тази гадост удря и мускулната маса. Отслабнах 6 кг. Наваксвам ги, но не всичките – ще се опитам да опазя и фигурата си. Постлала съм си килимчето за аеробика пред телевизора и влизам във форма. Говорят, че вирусът удря и паметта. Не чувствам такива последствия. Винаги бързо и лесно съм си учила репликите.”

 

 

 

 

“Готвя, защото полудявам без работа, макар да съм казвала, че предпочитам да овършея цялата къща, отколкото да вляза в кухнята. Но сега с удоволствие готвя. Изчетох и купищата пиеси, натрупани от месеци. Харесала съм си още една за театъра. Винаги съм гледала да не правя компромиси с материала, защото това е изключително важно плюс добри актьори и додър режисьор“, сподели актрисата.

 

24 часа

loading...
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

2110080578

Тежка зимна обстановка скова Северозапада, предупредиха за опасност от наводнения в цялата страна

януари 10, 2021
ec8d3015bcd54980b7df525604b9c7ac

Сашка Братанова със спомени за Филип Трифонов и „Момчето си отива“: Не го брояха за значителен филм

януари 10, 2021
phprim7uu_800x_

Подигравка: Семейна фирма получи 52 лв. помощ от държавата в борбата срещу COVID

януари 10, 2021
линейка1490100689-lineeeika

Нов ужас с дете в безпомощно състояние на улица в София! Актриса разказва за кошмара

януари 10, 2021
podgotvat-cifrovi-nashiinici-za-horata-1

Учени откриха каква е причината за тежката форма на COVID-19

януари 10, 2021
4e271b72e5ad60720b9dfa0cfdb0b062

Доказано: Има нарушаване на ваксинационния план в Сандански! Ангелов: Чакам обяснения

януари 10, 2021