Политика

„Алфа Рисърч“: Радев е с двойно по-голям рейтинг на обществено доверие от Борисов

„Алфа Рисърч“: Радев е с двойно по-голям рейтинг на обществено доверие от Борисов

 

big_232

 

 

„Алфа Рисърч“ публикува последните си данни от проучване за рейтинг за обществено доверие. Според тях разликата между президента и премиера е двойна.

Румен Радев е с положителен баланс в общественото доверие, отчита проучването. През последните три месеца одобрението за него нараства от 42% до 46%, а неодобрението спада от 29% до 24%.

 

 

Премиерът и лидер на управляващата ГЕРБ, вероятен кандидат-президент Бойко Борисов преодолява спада от септември и се връща към нивото на доверие, с което се ползваше през юли – около 23 на сто (при 20.3 преди три месеца). Данните са от национално представително проучване на „Алфа рисърч“, пише 19min.bg.

 

 

Днес противопоставянето между първите мъже в държавата продължи с нова порция критика между институциите.

 

 

 

ДПС си е партия, която си има почетен председател и председател и етническата карта е нещо, с което никой не трябва да си играе, особено с Ердоган и ДПС заедно. Моля да бъде по-внимателен с изказа си.

Това заяви премиерът Бойко Борисов, който изненадващо взе участие в брифинга на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса, за да отговори на президента Румен Радев, предаде репортер на БГНЕС.

 

 

 

Аз съм започнал да печеля изборите чисто мажоритарно, сам, без партия без нищо. Аз съм си побеждавал сам на изборите и българският народ ми е давал, каквото ми е дал досега като доверие, заяви премиерът.

 

 

 

С Турция ние водим най-добрата дипломация. Стокообменът ни минава милиарди долари и все повече инвестиции, особено в автомобилостроенете, минават през турски компании. И не на последно място нелегалната миграция, заяви още Борисов и определи спора му с Румен Радев като махленски.

 

 

 

Да се вкарва президентът на друга държава в един вътрешно махленски спор, който вече дори не е вътрешнополитически, не е редно. Аз мога да кажа на президента, че е ортак с Черепа. Какво общо имам с Пеевски, запита Борисов.

ДПС е подкрепяла управлението в няколко момента – покупката на Ф-16, евроатлантическия път, Истанбулската конвенция, толкова – в нито едно друго нещо. От години не съм го виждал. Когато спихнат и нямат идеи, и вадят това, каза още Борисов и заяви, че не могат да му прикачат никой.

 

 

 

ДПС си подкрепи Румен Радев за първия мандат, а не Цецка Цачева. Сега могат да направят каквото искат. Какво общо имам с ДПС? На места на тези избори битката ще е ГЕРБ-ДПС и тя ще бъда безкомпромисна. Голяма част от българските мюсюлмани отиват в ГЕРБ. Не могат да ми прикачат нищо и никой, каза още Бойко Борисов.

 

 

 

 

Консултациите са с цел намиране на най-рационалния начин за провеждане на предизборна кампания и на провеждане на парламентарните избори през 2021 година, които да гарантират и правото на вот на всички българи у нас и зад граница в тази сложна пандемична обстановка и в същото време да гарантират здравето на хората: както членовете на секционни и други избирателни комисии, така и на всички българи, които ще отидат да гласуват до урните.

 

 

 

Това каза президентът Румен Радев на среща с представители на Обществения съвет към Централната избирателна комисия. Срещата е част от консултациите по инициатива на президента за провеждане на прозрачен изборен процес, който да гарантира правото на глас и здравето на гражданите на предстоящите парламентарни избори.

 

 

 

 

 

За нас е изключително важно е в резултат на консултациите да има мерки, които да гарантират високо доверие в изборния процес, високо доверие в здравните мерки, така, че да имаме нормална избирателна активност, в резултат на която да имаме легитимен парламент, защото само той може да излъчи устойчивост и добре работещо правителство и да се започне демонтажът на порочния управленски модел, заяви Радев.

 

 

 

 

Знам, че вече имате становище на Обществения съвет, подадено и към Народното събрание. За нас ще бъде интересно да чуем мотивите за предложенията ви, и не само за здравните мерки – трябва да направим така, че да има доверие и в машинното гласуване, отбеляза президентът на срещата. Важно е да имаме прозрачност, надеждност и високо доверие в процеса на одит и сертифициране на машините, каза Радев и добави, че биха желали да чуят препоръките на Обществения съвет как да бъде постигната и тази цел, подчерта държавният глава.

 

 

 

Държавният глава посочи, че заедно с вицепрезидента Йотова са започнали тези консултации за намиране на най-рационалния начин и за предизборна кампания, и за провеждане на парламентарните избори, които да гарантират правото на вот на всички българи у нас и зад граница, в тази сложна пандемична обстановка, като в същото време гарантират и здравето на хората.

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024