Политика

Делян Добрев: Осъдих Елена Йончева за уронване на доброто ми име

Делян Добрев: Осъдих Елена Йончева за уронване на доброто ми име

big_116a8

 

 

 

Осъдих Елена Йончева за жестоко дискредитиране пред обществото и семейството и уронване на доброто ми име. Това е записано в съдебното решение. Делото е от 13 иска, осъждат я по 7, по другите не я осъждат, тъй като твърди, че изказването й е от името на политическата група. Осъдих я, защото през 2017 година Елена Йончева обикаляше студиата и ме обвиняваше в какви ли не извършени престъпления.

 

 

Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ бившият министър на икономиката Делян Добрев.

Софийски районен съд обяви, че той печели делото срещу Елена Йончева на първа инстанция. Ако Добрев спечели и на другите две инстанции, Йончева ще трябва да му плати 7000 лева и разноските по делото. Делян Добрев заведе съдебен иск, тъй като Йончева го обвини, че е кадрувал в Община Хасково.

 

 

Ако спечеля и на другите две инстанции, с тези 7000 лева ще заведа семейството си на екскурзия. Йончева се опита се да припише престъпления на мен и на всички мои роднини по този казус. Делото не е за това, кой е бил и кой не е бил на работа в Община Хасково, аз не съм орган, който назначава в Община Хасково. Тъй като моя първа братовчедка работеше във финанасовия отдел на общината, Елена Йончева твърдеше, че има схема, чрез която се източват средства.

 

 

 

На бившия зам.-кмет  Евгени съм бил кум, но сме били в такава възраст, когато той ме помоли да му стана кум и аз му станах кум. Те напуснаха общината десетина дни преди думите на Елена Йончева. Тя след това извади този скандал, те напуснаха, защото не бяха съгласни с политиката на бившия кмет, допълни Делян Добрев, който в момента е областен координатор на ГЕРБ в Хасково.

 

 

 

Делян Добрев призна още, че всеки месец плаща 1200 лева на майка си под формата на наем за апартамента, в който живее. 200 лева от сумата е ДДС, и влизала в държавата. Запитан дали ще се върне в политиката и Народното събрание, Добрев каза: „Не съм решил. Най-лесно е да кажа „не“, а по-трудно е „да“, защото тогава в Народното събрание ще се занимавам с такива хора като Елена Йончева.“

Политика

More in Политика

big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024
shalamanov_bgnes

Ястребът Велизар Шаламанов: Смените, които прави Путин, не са добри новини за Украйна и за нас, защото са верни решения

май 13, 2024
радев,радев

Радев остро срещу Силяновска: РСМ да спазва договорите, вкл. този за Приятелство и добросъседство

май 13, 2024
1010x570

Американците ни натискат да дадем на Украйна безплатно двата реактора от АЕЦ „Белене“?

май 11, 2024