ОБЩЕСТВО

Какво е състоянието на простреляната в Ловеч жена в новогодишната нощ, молят стрелеца да си признае

Какво е състоянието на простреляната в Ловеч жена в новогодишната нощ, молят стрелеца да си признае

terziiski

Състоянието на жената, която беше простреляна, докато играе хоро навръх Нова година в Ловеч, е добро. Няма опасност за живота й. Това съобщи в ефира на „Здравей, България” съпругът ѝ Мирослав Тодоров.

 

 

„Днес лекарите трябва да започнат раздвижвания на левия крак. Казаха ни, че ще е в болницата поне още 4-5 дни”, каза още мъжът на пострадалата.

Той разказа и какво точно се е случило в новогодишната нощ.

 

 

„Бях в гаража, когато чух изстрела. Извикаха ме, защото жена ми е паднала. Линейката дойде след около 10 минути. Видях, че има кръв и разбрах, че не става въпрос за прилошаване. Жена ми каза, че не си чувства краката, има засегнат нерв. Всъщност куршумът още не е изваден, защото е опасно”, поясни Мирослав. Според него става въпрос за случаен изстрел и е можело друг човек да бъде на нейното място.

 

 

„На хорото имаше ловджии, които казаха, че този шум може да е само от оръжие. Бях на метър от жената и снимах видео. Инстинктивно спрях клипа, за да окажем помощ”, разказа свидетелят Стефан Стефанов.

Призовавам всеки, който има информация за стрелбата в Ловеч, да ни помогне, за да можем да установим стрелеца. Това коментира министърът на вътрешните работи Христо Терзийски.

По същото време е имало гърмежи от пиратки и фойерверки. Никой от хората пред жилищните сгради не разбрал, че някой е стрелял с огнестрелно оръжие. Жената е откарана в местната болница, където лекарите установили, че се касае за прострелна рана.

 

На този етап не е установен извършителят. Хората не са разбрали, че жената е простреляна, те не са предполагали, че може да стане подобно нещо. Според разследващите изстрелът е дошъл от жилишна сграда, стреляно е по жив човек. Предполагаме, че е стреляно с пистолет. Ще разберем какво е оръжието, щом лекарите извадят куршума от жената. Предполагаме, че изстрелът е бил насочен директно към човека, а не става дума за рикошет, друг е въпросът дали миената на стрелеца е била конкретно пострадалата жена или случаен човек, посочи министърът пред bTV.

 

Имаме потенциал да стигнем до стрелеца и са набелязани множество процесуално-следствени действия, планирани са много мероприятия, които са специфични и не често прилагани, посочи той.

 

Вече са направени проверки на хората, които притежават оръжия в жилищните сгради, иззети са оръжията, проверява се човек по човек и търсим съдействието на гражданите. Има видеозапис и работим с него, посочи министърът.

 

Призовавам извършителя, предполагам, че това е лице, което не е с трайни кримчинални наклонности, ако е случаен стрелец, просто да дойде и да ни каже. Всяка една грешка има и прошка, има и наказание. Ние до извършителя така или иначе ще с тигнем, няма да оставим разследването да се развива въз основа доброто желание на извършителя, категоричен е министърът.

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

9cd8d4d4bc8fb70ffc27d33881a25d8f

КНСБ: Заплатата на 65% от работещите не стига за издръжка, 30% от тях получават дори под 1000 лв.

май 1, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
big_hail-189519_1280fdf

БАБХ: Време е България да научи истината за агнешкото и яйцата в плик на Великден

април 30, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
затвор

Затвор „мечта“ за 42 милиона лева за ВИП персони отваря врати – без решетки, по двама в стая с отделен WC

април 29, 2024