САЩ

Лейди Гага и Дженифър Лопес пяха за новия президент, Байдън и Камала Харис положиха клетва

Лейди Гага и Дженифър Лопес пяха за новия президент, Байдън и Камала Харис положиха клетва

big_140583078_2787626621453857_207376764596002261_n

 

 

 

 

Атрактивно протече церемонията по встъпването в длъжност на Джо Байдън като 46-ти президент на САЩ във Вашингтон, предава БТВ.

След като споменаха в погребална церемония най-големия син на Байдън, който умира през 2015 година от онкологично заболяване, след това Лейди Гага изпя химна на Америка. Следващият поздрав беше от сама Дженифър Лопес. Очаква се да се появи и Бионсе.

 

 

 

След това Камала Харис положи клетва: Заклевам се да защитавам страната, с дълг, поет свободно и безрезервно, предано да изпълнявам задълженията си и нека Бог да ми е на помощ!

Да спазвам конституцията на САЩ и нека Господ да ми е на помощ – завърши и своята клетва Джо Байдън, заради когото в момента е цялата церемония.

 

 

 

Последва речта на президента:

„Това е денят на Америка, на демокрацията на историческа надежда, на демокрацията за подновяване и нови предизвикателства. Ние приветстваме каузата на демокрацията. Волята на народа е чута и изпълнена. Демокрацията е крехка. Тя е ценна. В този час тя тържествува. Скоро имаше издевателства, които да подринат демокрацията, но нашата нация е неделима. Гледаме напред и виждаме оптимистично – следва да бъдем такива хора. Благодаря на бившите президенти и поемам от тях щафетата. Познавам силите на нашата нация. Ни есме велика нация и добър народ през вековете. Трябва да минем напред, имам емног оза изпълняване. Много възможности, много рискове да се поемат, да се преустрои и да се направи. Малко хора в нашата история са имали по-тежки предизвикателства от нас. Този вирус, който сега е взел толкова много хора за една година, отколкото Америка загуби през втората световна война. Не можем да отлагаме расовото равенство. Трябва да планираме занапред и да надвием привържениците на бялото превъзходство.

 

 

 

Ние следва да гледаме занапред към бъдещето на Америка и да изпълняваме основното за всяка демокрация – сплотеността. Моята надежда е да сплотя Америка отново. Сплотени срещу враговете, които са изправени пред нас. Можем да дадем добро здравеопазване, образование и равност расова. Силите на насилието са залегнали дълбоко в нашата нация , нашата история е борба между американския идеал и суровите реалности на расизъм, демонизация, омраза, които винаги са се опитвали да ни разделят.

 

 

 

Победата никога не е сигурна, но ние сме надвили голямат адепресия, спечелили сме две световни войни. Да осветим пътя напред. Да се разглеждаме като съседи, съмишленици, да се обединим, да н есе надвикваме, без единство няма мир, няма напредък, а умора и нерви, няма нация ,а хаос. това е нашият исторически момент, сплотеността е пътят напред. Ние следва да се възползваме. Никога няма да сепровалим, ако действаме заедно. Днес е началото на новото. Нека се вслушаме в гласовете си. Няма нужда да живеем във връщ казан, всяко едно различие не е приина за омраза, следва да отхвърлим културата, в която самите факти се измислят. нека да се възвисим над това – Америка е по-добра от това. волята на народа е изпълнена и никой няма да потуши гласа му.

 

 

Насилието няма да спечели – нито днес, нито утре, нито когато и да е. Ще бъда президент на всички американци. Ще се боря еднакво силно и за тези, коит оне ме поддържат. Обещавам ви, че ще направя всичко възможно за безработните. Отговорът еда се сплотяваме като общество. Следва да прекъснем тази негражданско и нецивилизована война в нашето общество. Ако погледнем в нашите души и покажем търпимост и толерантност, ако сме в състояние да погледнем през погледа на другия, тогава можем да научим много ценни поуки.“

САЩ

More in САЩ

милиардер

По 1-2 банки ще фалират на седмица, предупреди американски милиардер

май 16, 2024
Image_17810205_40_0

САЩ: Има вероятност да влезем в конфликта между Русия и Украйна с наши военни

май 6, 2024
байдъъън

Der Spiegel разтърси света с огромна бомба за Байдън!

май 6, 2024
ezgif-7-2f65cc1242

САЩ разпалват войната в Украйна с нова помощ за Киев от $61 млрд., очакват Москва да развее бял байрак

април 20, 2024
хилари тръмп768x432

Хилари Клинтън: Гласуването за Тръмп е гласуване за Путин

март 13, 2024
Image_17344904_40_0

Bild хвърли бомба: Това е тайният план в ръкава на Тръмп за Украйна и Путин

март 9, 2024