Политика

Николай Малинов: Истерията около Навални цели отстраняването на Путин и отслабване на Русия

Николай Малинов: Истерията около Навални цели отстраняването на Путин и отслабване на Русия

big_1518

 

 

 

Чувствам се прав, обиден, омерзен и оскърбен и смятам да докажа своята правота на политическата сцена. Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ председателят на партия „Възраждане на Отечеството“ и лидер на Движение „Русофили“ Николай Малинов, обвинен в шпионаж в полза на Русия, предаде epicenter.bg.

Нека разследват колкото преценят. Вярвам, че няма да бъда осъден, добави той.

 

 

Твърдя, че и България, и Европа са по-силни с Русия. Опасността противопоставянето между Изтока и Запада да влезе в най-горещата си фаза е все по-голяма. В нашата партия освен за стабилност и суверенитет, говорим, че ценността мир е много важна. В момента решенията в Европейския съюз се вземат като в акционерно дружество – каквото кажат големите страни, това става. А ние само ще слушаме и ще изпълняваме ли? Ние сме държава с близо 1400-годишна история. Нашата самостоятелна, по-различна позиция трябва да бъде чута, заяви Малинов.

 

 
Делегирайки част от правата си, трябва да запазим по-голямата част от правата си. За да бъдеш българин, трябва да говориш на български, да пишеш на кирилица и да имаш традиционните ценности за род, родина и семейство. На нас ни е нужен съюзник като Русия, който да е от нашата славянска група и да споделя нашите традиционни ценности.

 

 

 

 

Ние първи от славянските общности сме се организирали в държава и не е редно първи да отдаваме държавата. Ние сме за силна, самостоятелна държава България, каза още Николай Малинов.

 

 

 

По думите му „цялата истерия“ около Алексей Навални е с цел отстраняването на Владимир Путин като ръководител на Русия, за да може страната да бъде отслабена.

 

 

 

 

 

Навални има своите права по закон, защото живее в правова държава. Трябвало е да изпълнява ангажиментите си към системата. Чисто правно е нарушител на закона. Вторият въпрос е чисто геополитически. Сценарият е Русия да бъде разбита. Не може да промениш пътя на Русия, ако не махнеш Путин. Той се ползва с 80% от подкрепата на народа. Цялата истерия около Навални е с една едничка цел. Русия за пръв път е назована враг. Правовата държава изисква спазване на закона.

Политика

More in Политика

phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024