СВЯТ

Следващата пандемия може да е 10 пъти по-лоша от тази, прогнозира Бил Гейтс

Следващата пандемия може да е 10 пъти по-лоша от тази, прогнозира Бил Гейтс

 

big_2829

 

Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс направи страшна прогноза в интервю за Süddeutsche Zeitung: „Човечеството не е готово за следващата пандемия, която може да бъде десет пъти по-лоша от настоящата пандемия на коронавирус.“

„Не сме готови за следващата пандемия – тази пандемия е ужасна, но бъдеща пандемия може да бъде десет пъти по-лоша“, предупреди милиардерът, цитиран от DarikNews.

 

 

В същото време Гейтс подчерта, че човечеството трябва да си вземе поука от ситуацията с коронавируса и да се подготви по-добре за подобни предизвикателства в бъдеще. Според него още по време на пандемията на COVID-19 ще има значителна разлика при по-добра подготовка.

 

 

 

По този начин по-добрите диагностични възможности биха увеличили степента на разкриване на случаи и биха намалили броя на жертвите, каза Гейтс.

 

 

 

На 22 януари Бил Гейтс обяви, че е получил първата доза от нов тип коронавирусна ваксина. Той каза, че след ваксинацията се чувства добре.

 

 

 Гейтс е изненадан от мащаба на „налудничавите“ и „злобни“ конспиративни теории, разпространявани за него в социалните мрежи, но би искал да установи какво стои зад тях.

 

 

 

 

В интервю за агенция Ройтерс Гейтс каза, че многобройните постове с „налудничави конспиративни теории“ за него и за водещия американски експерт по заразни болести Антъни Фаучи вероятно са намерили привърженици заради комбинацията от страховитата пандемия от коронавируса и възхода на социалните медии.

 

 

 

Никой не би могъл да предскаже, че аз и д-р Фаучи ще заемем толкова значимо място в тези наистина злобни теории. Много съм изненадан от това. Надявам се, че ще отмине, заяви милиардерът-филантроп.

 

 

 

Някои от конспиративните теории включват твърдения, че Фаучи и Гейтс са създали пандемията, за да се опитат да контролират хората, че искат да спечелят от разпространението на COVID-19 и да използват ваксините, за да имплантират на населението чипове.

 

 

 

„Наистина ли хората вярват на подобни неща?“, попита Гейтс в интервюто.

Той похвали Фаучи и Франсис Колинс, ръководителя на Националния институт за здравеопазване, като „умни“ и „чудесни хора“ и каза, че очаква с нетърпение да види как ще съумеят да работят ефективно с новото правителство на Джо Байдън.

 

 

 

Гейтс изрази загриженост, че бедните страни ще получат ваксини срещу коронавирус с 6 до 8 месеца закъснение.

СВЯТ

More in СВЯТ

GNxsrS1WAAAQwag_5143859488656504037_big

Путин за Олимпийското примирие: Потъпкват нашето достойнство, но искат да спазваме правилата, които ни се диктуват

май 18, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
милиардер

По 1-2 банки ще фалират на седмица, предупреди американски милиардер

май 16, 2024
фицо - 1

Фицо е дошъл в съзнание, няма опасност за живота му, стрелецът бил противник на политиката му

май 16, 2024
progovori-mazhat-prostrelial-fitso-666

Проговори мъжът, прострелял Фицо: Не съм съгласен с политиката на правителството / ВИДЕО

май 15, 2024
big_7f9ef163-7274-44c4-9f38-c2db1d8f107d

Фицо е между живота и смъртта, следващите няколко часа са решаващи за словашкия премиер

май 15, 2024