ОБЩЕСТВО

Тежки старини след жестока съдба за една от най-обичаните певици в България

Тежки старини след жестока съдба за една от най-обичаните певици в България

 

 

1043287

 

 

Маргрет Николова е сред пионерите на естрадната песен в България. Една от най-обичаните и популярни певици от миналия век днес е на 92 години и е застигната от неволите на старостта.

 

 

Изпълнителката на „Птици мои“, която прекрати певческата си кариера още през 2000 г., прекарва дните си предимно на легло. Най-голямата ѝ болка обаче е, че зрението ѝ почти я е напуснало. Вече не можела да чете, защото едното ѝ око било непоправимо увредено. След като се пенсионира от сцената, Маргрет се отдаде на спокойствието в Трън. Там тя живее със своя син и снаха си, които понастоящем също са пенсионери.

 

 

 

Именно от снахата на естрадната легенда дошло предложението да се установят в провинцията, защото тя била трънчанка. По-младите се грижат за възрастната Николова, за която единствените развлечения вече са радиото и телевизията. Будният ѝ дух обаче не я е напуснал и слушайки любимите си музикални програми по БНР, където често гостуват нейни колеги, Маргрет не пропуска да се включи на живо по телефона, за да ги поздрави.

 

 

 

Някои от наследниците ѝ в естрадата, на които е отъпкала пътеката към славата навремето, днес са милионери, но не са се сещали да ѝ помогнат никак, нито пък да ѝ направят мил жест. Въпреки това певицата не се оплаква от положението си. Доволна е от пенсията, която получава, защото навремето избрала да вземе тази, която ѝ се полагала от мъжа ѝ, след като починал от сърдечна недостатъчност, защото била по-висока.

 

 

 

Освен сина си Николай, с когото живее, Маргрет имала и дъщеря. Една от най-големите трагедии в живота на звездата остава загубата на нейното момиче. Румяна загива в автомобилна катастрофа заедно със своя съученичка след абитуриентския им бал. Отиват на разходка и повече никога не се връщат. Тогава Николова изпада в психологическа дупка и се оттегля от сцената, но получава хиляди писма от своите почитатели да намери кураж и да се завърне.

 

 

Днес една от първите ни естрадни прими е горда баба на внуци и правнуци, на които обича да показва снимки от славната си кариера, пише още „Ретро“.

 

plovdiv24.bg

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

kristiyan-tedi

Стана ясно кои са жертвите от кървавата баня с джип в Пловдив, шофьорът е син на служителка от КАТ / СНИМКИ

май 13, 2024
радев,радев

Радев остро срещу Силяновска: РСМ да спазва договорите, вкл. този за Приятелство и добросъседство

май 13, 2024
малинов

Цената на тока скача от 1 юли – няма как иначе, обяви енергийният министър

май 12, 2024
катастрофа

Няма край: Ад с много ранени на пътя за „Маказа“, дете е с опасност за живота

май 12, 2024
171544294712064

Трагедия! Наш спортист почина само на 38 години

май 11, 2024
1010x570

Американците ни натискат да дадем на Украйна безплатно двата реактора от АЕЦ „Белене“?

май 11, 2024