Политика

Борисов на инспекция в Ямбол и Елхово, отчете повишение на доходите

Борисов на инспекция в Ямбол и Елхово, отчете повишение на доходите

 

borisov_iambol

 

 

 

Премиерът бе на инспекция в Ямбол, а по-късно се появи и в Елхово.

Това става ясно от видео в профила му във Фейсбук. Заедно с него са заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков и финансовият министър Кирил Ананиев.

 

 

 

Борисов бе посрещнат от кмета на Ямбол Валентин Ревански.

 

 

 

Над 6 милиарда повече ръст на разходите за пенсии и заплати в публичния сектор. Това обяви  Борисов за последните 4 години от управлението.

Той е придружаван от министъра на финансите Кирил Ананиев и заместник-министъра на регионалното развитие Николай Нанков в Ямбол.

 

 

 

По време на инспекция в пречиствателна станция в района те обсъждаха пътни и инфраструктурни проекти в региона и направените публични разходи в държавата.

 

 

Убеден съм в качеството – всичко е построено по световен модел. Най-добрите пречиствателни станции, с най-добрите материали, които ги има в Европа, и тук ги има“, коментира станцията премиерът.

 

 

 

Борисов попита кметът на града как е ситуацията, а той отвърна, че всичко е нормално и още веднъж благодари на премиера за оказаната подкрепата за Ямбол.

 

 

 

„33 милиарда лева са похарчени в публичния сектор – това е ръст в разходите от 62%“, каза Ананиев.

 

 

„С една дума 3,400 плюс 3,2 – 6 милиарда и 600 милиона повече доходи“. Толкова добре се прави, където трябва го доправяме.

 

 

Този кмет в Ямбол не е от ГЕРБ и патриотите и каквото е поискал, всичко сме направили. Така е в Благоевград, Перник и Гоце Делчев – много градове мога да изброя“, коментира премиерът.

 

 

 

 

 

„Първо разбраха ли хората как БСП ги лъжеха, че като им санираме блоковете, ще им вдигнем данъците и ще им вземем апартаментите. Тези негодници така лъжеха. Няма по-добра социална политика от това – да дойдат и да ти направят без пари саниране и да ти намалеят сметките за отопление с 50% по-ниски. Това е факт, продължаваме да го правим. Другите освен да палят, рушат и обиждат, трябва да излязат и с точни аргументи да кажат: „Ето, аз направих това“. Ние им отвръщаме с работа и толерантност, пък да видим докъде ще стигнат“, заяви той.

 

„Трябва всяка сутрин да благодарим на ЕК, на Урсула фон дер Лайен и на всички, които за България отделиха освен 2-та млрд. евро повече, 200 млн. евро за Северозапада. Сега са 50 млрд. плюс 10 млрд. могат да се взимат със заеми. 60 млрд. можем да имаме, за да си развиваме инфраструктурата. 6.6 млрд. имаме повече за доходи за лекарите, пожарникарите, учителите РЗИ-тата, медицинските сестри, БАБХ, полицаите, армията и за пенсионерите, за които има 3.8 млрд. повече отколкото миналите години“, заяви Борисов.

 

 

Политика

More in Политика

c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024
shalamanov_bgnes

Ястребът Велизар Шаламанов: Смените, които прави Путин, не са добри новини за Украйна и за нас, защото са верни решения

май 13, 2024