ОБЩЕСТВО

Мъж от Горна Оряховица загуби крака си след прекаран Ковид

Мъж от Горна Оряховица загуби крака си след прекаран Ковид

 

big_Nikolai_Haitov3f7

 

 

65 000 лева са необходими на 52-годишният Стефан Грозев от Горна Оряховица за бедрена протеза, след като загуби десния си крак след боледуване от коронавирус, предаде bgonair.bg.

Грозев и съпругата му Диляна са се заразили в началото на декември. Тя е учителка по биология и предполага, че вирусът влязъл в семейството им от училище. Диляна изкарва леко болестта, докато Стефан се влошава бързо и постъпва в болница.

 

 

 

„Последва карантина, но той се влоши, температурата започна да става неконтролируема, при което се наложи на 8 декември той да постъпи на болнично лечение в Горна Оряховица. На 14 декември беше изписан по спешност с диагноза. Беше настъпило усложнение – запушване на задколянна артерия на десния крак. И така пристигнахме в Плевен“ , разказа Диляна.

 

 

 

Оказва се, че вирусът довел до възпаление на кръвоносните съдове и в организма на Стефан се образуват съсиреци.

 

 

 

„Пътувах с колата зад линейката към Плевен. Беше много напрегнат момент, защото дори докторът ни каза, че всяко едно тръскане на линейката е опасно за живота му!”, сподели Венелин Георгиев, който е приятел на Стефан.

 

 

 

Мъжът е приет веднага в Университетската болница в Плевен. Претърпява две спешни операции и заради риск от нови тромбози му извършват бедрена ампутация. През януари Стефан вече е в стабилно състояние и започват да се подготвят за протезиране на десния крак.

 

 

 

„Открихме точната компания, която може да направи това нещо – в максимална степен да задоволи изискванията и очакванията ни откъм мобилност, активност, начин на живот, ритъм, специфичност, индивидуалност. Но сумата, която е в офертата е на стойност 64 500 лв.“, споделя съпругата му.

 

 

 

 

Семейството стартира интернет кампания за събиране на непосилната сума, на която се отзовават приятели и съграждани. Семейство Грозеви се надяват българи с големи сърца да подкрепят Стефан, за да се върне към пълноценен начин на живот, да се движи отново и да работи.

 

 

 

 

Можете да направите дарение на следната сметка:

UniCredit Bulbank

Банкова сметка в лева: BG54 UNCR 7000 1524 2856 16

BIC код: UNCRBGSF

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

960x540

Обява за продажба на къща и парцел в Родопите взриви мрежата

май 6, 2024
extlb9pkgsfa1pgpezzg

Армията ни продължава да намалява, военните пилоти почти не летят, а моряците не плават

май 5, 2024
nova-tv-rozhdestvo-768x397

Нова телевизия сцепи мрака с идиотски гаф за Великден

май 5, 2024
IMAGE_13975557_40_0

Румънска реч оглася Слънчев бряг, украинки решиха проблемите на търговците / ВИДЕО

май 5, 2024
christos2

Христос Воскресе! Честит Великден! Много здраве и благополучие!

май 4, 2024
960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024