ОБЩЕСТВО

Предупреждение от АПИ: Чака се сняг и силен вятър, не карайте, ако не сте подготвени

Предупреждение от АПИ: Чака се сняг и силен вятър, не карайте, ако не сте подготвени

 

big_big_0000000003b2

 

 

Във връзка с очакваното понижение на температурите и преминаването на дъжда в сняг Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания.

 

 

За утре в 6 области в Североизточна България – Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Шумен и Варна, е определен жълт код за потенциално опасно време за сняг и силен вятър.

Областните пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и предприемат обработка на настилките срещу хлъзгавост и заледяване. За повишаване безопасността на движение, ако метеорологичните условия го изискват, е възможно затваряне на определени участъци за почистване и обработване на настилките с химически вещества и инертни материали.

 

 
Всички машини на пътноподдържащите фирми са в пълна мобилизация за снегопочистване на републиканските пътища. По опорните пунктове има инертни материали – сол, пясък, калциев двухлорид.

 

 
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

991-ratio-petyr-bochukov

Тъжна вест: На 8 май си отиде един от най-изявените български журналисти

май 9, 2024
1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
big_23a1

Ресторантьор: Стане ли безплатна водата по заведенията, ще има тарикати, които ще поръчват само нея

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024