Политика

Проф. Минеков: Ако Борисов спечели, ще бъде пометен и съден до последно. Не го съветвам

Проф. Минеков: Ако Борисов спечели, ще бъде пометен и съден до последно. Не го съветвам

 

big_0000000002d9

 

 

 

Проф. Велислав Минеков, който е сред основателите на „Отровното трио“, смята, че за самия Бойко Борисов няма да е добре да бъде спечелен четвърти мандат на правителството му.

 

 

„Лош сценарий ще е ако се стигне до парламентарно единство с цел национално спасение, в което БСП, обричайки се, да се съгласи да управлява заедно с ГЕРБ. Нека БСП да се приготвят след този си жест да изчезнат завинаги. Очаквам масово фалшификация на изборите, ниско гласуване, много нисък вот в чужбина, с изключение на Турция. Страхът пази лозето на управляващите.

 

 

 

Самият Борисов е притеснен. Освен да шофира с джипката, той не смее да се прибере. Четири месеца не се беше прибирал в София. Той е обречен, такова правителство няма да има. Ще има агония. Ако той спечели, е загубен завинаги в най-къс срок. Той ще бъде пометен тогава.

 

 

 

По-добре да не печели, не го съветвам. Ще бъде пометен и аз мисля, че този път народното недоволство ще му каже цялата истина. Не само партиите. Това би било голямо нещастие за него самия. Този път той няма да бъде бавно забравен. Ще бъде изметен, а вероятно ще бъде и съден до последно“, каза Минеков в предаването „Крум Савов Live“ по „7/8 ТВ“.

 

 

 
„Уви, дори докато бяха протестите ние не показахме, че сме сговорна дружина, а можехме да бъдем. Мнозина предпочетоха да живеят в своята мизерия като нещо сигурно. Аз живея благодарение на чужбина, а не на България. И тук преподавам, но занаятът е такъв, че оцелявам извън страната“, коментира той.

 

 

 
„Николай Хаджигенов и Арман Бабикян са обречени на щастие, аз предпочитам личното си нещастие. (смее се). Няма да стане така по единично. Надявам се на обединение на всички, които представляват тази извън парламентарна група, иначе няма да стане. Малко ми е странно това име „Изправи се, Мутри, вън“.

 

 

 

Че ни управляват мутри това е факт. Тези хаирсъзи трябва да си ходят, те ни поробиха със своя безобразен грабеж, рекордите по корупция, унищожено медийно и лично пространство. Те имат достатъчно кураж да посегнат на всеки. Най-малкото могат да ви уволнят“, заяви Минеков.

 

 

 
„Аз съм встрани, желая успех на моите приятели. Чуваме се. Причините за това, че не съм с колегите ми няма да ги споделя. Аз се надявам на нещо добро, но не се случва с мнителност, а с подадена ръка. Не е трудно, не боли. Ако ви боли, забравете за болката, направете го. Скъсайте парче месо, това е, трябва да се направи нещо.

 

 

 

Протестите трябваше да спрат в един момент. Изморихме се. Много хора се уплашиха, бяха заплашени или пък се стреснаха от пандемията, което е нормално. Бил съм там 116 дни поред. Вие си мислите, че аз цял ден си върша нещо и отивам на площада в 18 ч. Не е така. Всичко почваше рано сутринта, наговаряме се кой какво да прави, кой ще е за шатрите, кой ще е за вода, кой ще нахрани протестиращите, каква ще е музиката. И това е всеки ден“, разкри професорът.

 

7/8

Политика

More in Политика

big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024
shalamanov_bgnes

Ястребът Велизар Шаламанов: Смените, които прави Путин, не са добри новини за Украйна и за нас, защото са верни решения

май 13, 2024
радев,радев

Радев остро срещу Силяновска: РСМ да спазва договорите, вкл. този за Приятелство и добросъседство

май 13, 2024
1010x570

Американците ни натискат да дадем на Украйна безплатно двата реактора от АЕЦ „Белене“?

май 11, 2024