Политика

Сачева: Ще ходя на ресторант с приятели след изборите

Сачева: Ще ходя на ресторант с приятели след изборите

 

big_555

 

 

 

Заповедта на здравния министър към момента, която беше издадена преди време, съдържа точно тази дата – от първи март да бъдат отворени заведенията. Това подлежи на обсъждане с оглед данните за заразените от ковид от днес и вчера. Имаме известно намаление от вчера, както виждате, така че данните ще продължават да бъдат динамични.

 

 

 

Трябва да се намери верния баланс между това да продължаваме да спазваме всички мерки и ресторантите да работят, но смятам, че ако ресторантите отворят при съответните ограничения, това не би могло да бъде проблем.

 

 

 

Това каза Деница Сачева в „Здравей, България“ по Нова Тв.

Аз вероятно ще ходя на ресторант след изборите. Ходя на ресторант с приятели, обикновено така е добре. Трудно ми е да определя с процент какъв е сивият сектор в хотелиерството и ресторантьорския бранш, но имаше едно изследване на Асоциацията на социалния капитал в България, което показваше, че е около 30% сивата икономика, каза още социалният министър.

 

 

 

 

Официално нашата предизборна програма не е обявена, за това няма да коментирам с конкретни числа дали ще повишим минималната и средната работна заплата. Съвсем скоро ще имате възможността да чуете и конкретиката. Но това са постижими числа – повече от 1200 лева минимална заплата и повече от 2460 лева средна, което предлагат синдикатите.

 

 

 

 

Ако продължим да управляваме, ще има нарастване на доходите. Ще предложим увеличаване на доходите, на минималната и средната работна заплата, но с колко, предстои да чуете в началото другата седмица.

Предложена съм за кандидат депутат и очаквам да бъда в листите. Като кандидат депутати, нямаме задължения да освобождаваме постовете си. Ние сме длъжни да осигурим непрекъсваемост на процесите на изпълнителната власт, когато сме по политическа работа в районите, за които сме кандидати. Тогава трябва да сме в отпуск, но през другото време може да изпълняваме служебните задължения, допълни Сачева.

 

 

 

Министър-председателят си остава министър-председател, той няма задължение да излиза в такава отпуска. Имаме ангажимент да не ползваме държавни средства, държавни автомобили и т.н, когато изпълняваме политическа работа, но задълженията си на министри, както и тези на министър-председателя, ние сме длъжни да ги изпълняваме, каза още социалният министър.

 

Политика

More in Политика

phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024