Политика

Борисов почна с гръмки обещания за 2000 лева заплата

Борисов почна с гръмки обещания за 2000 лева заплата

 

boiko

 

 

 

„Следващите четири години, вчера правихме разчети, ще вдигнем БВП до 100 млрд. евро“, каза премиерът Бойко Борисов днес при посещението си в ремонтиращия се с държавни пари храм „Рождество Христово“ в град Шипка. По-малко от месец преди парламентарните избори премиерът Бойко Борисов започна да дава гръмки обещания в традиционните си включвания на живо във „Фейсбук“, пише dnevnik.bg.

 

 

 

През миналата година БВП е около 120 млрд. лева, или 61.37 млрд. евро. Окончателните данни още не са публикувани, но Европейската комисия прогнозира -4.9% свиване на реалния БВП в България през 2020-а.

 

 

 

 

„Преди четири години никой не вярваше, че ще стигнем 120 – 130 млрд. лева. 196 млрд. лева, мога да им го обещая“, каза Борисов. Премиерът допълни, че кризата с коронавируса е спряла за малко ръста на БВП, но в следващите месеци той ще продължи да расте. Средната работна заплата ще подмине 2000 лева, каза още Борисов. В края на декември миналата година тя е 1468 лева.

 

 

 

Премиерът подчерта, че при такова развитие на ситуацията при финансирането отново на първо място ще бъдат църкви, манастири и джамии. „Защото има ли вяра, има народ, има бъдеще“, обобщи Борисов.

 

 

 

 

ОТ ФОРУМА:

 

Ухилен  Бойча и онези от ДъБъ днес се надлъгват.  Бойча обеща 2000 лева заплата, а онези да не останат по-назад – обещаха 2400 лева заплата, 1000 лева пенсия и по 3000 лева на калпак за всеки пострадал от пандемията. И смешно е, майчице, и страшно е. Казано на разбираем език: Ристьо и ДъБъ са доста по-големи ЛЪЖЦИ дори от Бойча и ГЕРБерунгелите.

 

 

Ухилен  До края на месеца и на 3000 ше ги вдигне!

 

 

Преди години се въртеше един виц за циганин, който бил на сватба. Човекът бил стресиран, когато хората започнали по ред на номерата да обещават на младото семейство различни скъпи неща. За да преодолее нахлулите го опасения, той попитал комшията по маса, дали това, което се обещава се дава сега, на момента. Комшията му отговорил, че сега само се обещава, а след сватбата се дава, особено, ако е нещо голямо и не може веднага да се връчи. Това окуражило циганина, скочил и обявил пред всички: „Един вол от мен“8-)

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024