Коментари

За глашатай на ГЕРБ има ваксини без ред, а за цял дом пенсионери в Русе нито една

За глашатай на ГЕРБ има ваксини без ред, а за цял дом пенсионери в Русе нито една

 

antoaneta_hristova2

 

 

 

Приближена до властта политоложка се оплака, че се е почувствала зле след втора доза ваксина срещу Ковид-19

 

 

 

Само ден след поредния огласен случай за липса на ваксини в дом за възрастни хора, ставаме свидетели на поредния пример как близките до властта получават ваксини без ред, изпреварвайки хората, които имат най-голяма нужда от тях.

 

 

 

В неделя сутринта говорителката и пламенна защитничка на ГЕРБ проф.Антоанета Христова се оплака, че се е почувствала зле след втора доза ваксина срещу Ковид 19.

 

 

 

Простите сметки показват, че професорката е получила първата си доза по времето, когато националният ваксинационен план на управляващите беше обърнат с главата надолу и истинските „зелени коридори“ обслужваха само политици, бизнесмени и приближени до властта, както и техните близки, пише Big 5.

 

 

 

Вече е всеизвестен факт, че РНК ваксините на Pfizer и Moderna се получават само с връзки, а приятели и роднини на тези, които ги разпределят, изпреварват официалния ред. Както винаги, ощетени са най-уязвимите – възрастните хора и тези с хронични заболявания, които са последни на опашката. Сред тях са и 170-те обитатели на дома за стари хора „Възраждане“ в Русе, където през лятото пламна огнище на Ковид. Оказва се, че заради липса на ваксини там няма нито един имунизиран.

 

 

 

 

Пожелаваме здраве на проф.Антоанета Христова, но в същото време тя дължи отговор на какво основание и с чии протекции е изпреварила хора, които чакат ред за ваксини и са в нужда?

 

 

 

Морално ли е случващото се? Интересно ще бъде да чуем и коментара на социалната психоложка за все по-засилващото се чувство за несправедливост и недоверие към властта покрай провалената ваксинационна кампания.

 

big5, Дунав мост

Коментари

More in Коментари

big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024