Политика

„Инспектор-председателят“ отново е с джипката, пита работник на „Тракия“: С тези четки какво четкаш?

„Инспектор-председателят“ отново е с джипката, пита работник на „Тракия“: С тези четки какво четкаш?

borisov_nankov2
Премиерът Бойко Борисов и днес не ни остави на мира. Той пак ”ни заведе” на магистралата в компанията на зам.-министърът на регионално развитие Николай Нанков.

Този път за предизборното си пир шоу е избрал  новото трасе на автомагистрала „Тракия“, което по предварителни разчети трябва да е отворено още за пролетния сезон.

 

 

 И пак в негов стил Борисов разговаря с работници на място и ги обяви за герои на труда. Премиерът ги поздрави и за извънредната работа, която полагат на магистралата.

 

 

 

„Много работа се отхвърли, копаха чак до долу и всичко се направи на ново, за да има гаранции, че е качествено. Мантинелите също са нови“, разкри Борисов.

 

 

Решил да скъси дистанцията с един от работниците, Борисов го попита: „С тези четки какво четкаш?“. Младият мъж обясни, че с тях се почиства асфалта. Решил да влезе по-навътре в професионалната му реализация, премиерът продължи с любопитството си:

 

 

 

„А ти какъв камион караш?“. „Към момента никакъв“, отвърна събеседника му.

 

 

 

 

Строителните дейности в 16,5-километровия участък са част от започналия през октомври 2020 г. поетапен ремонт на общо 52 км от АМ „Тракия“. В края на декември приключи обновяването на 12 км от АМ „Тракия“ в двете платна, между пътните възли „Белозем“ и „Оризово“. Трасето е с нова асфалтова настилка, подобрено отводняване, хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. В платното за Бургас през миналата година беше обновен и 2-километров участък между км 198 и км 200. Целта е след като завърши ремонтът на 16,5-километровия участък, да продължат дейностите в последните 24 км до пътен възел „Стара Загора“.

 

 

 

Борисов попита 23-годишен работник, който кара една от машините за ремонта, дали му плащат добре и редовно. Много добре, доволно отговори младежът, без да уточнява какви пари изкарва на пътя.

 

 

 

Щом работниците са усмихнати и махат, знам, че са платили редовно заплатите. Това ми е най-големият критерий. Иначе, те са много цветущи в изразите, ако не се плаща редовно, коментира Борисов.

 

 

 

По време на диалога Нанков, видимо отегчен, се оглежда на всички посоки без да вземе думата.

 

 

 

За съжаление „Севда ТВ“ не предлага добро качество на звука, което не позволи на българския народ добре да чуе от какво се интересува министър-председателя. Странно, обаче прозвуча бодряшкия въпрос на Борисов: „Тука коя фирма е?“.

 

Фрог нюз, Оф нюз

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024