Политика

Катя Илиева: Кьовеши ни го е нафърфорила с 200 днес, както се изразява Борисов

Катя Илиева: Кьовеши ни го е нафърфорила с 200 днес, както се изразява Борисов

big_3175

 

 

 

„Ако използваме термините на Борисов, Кьовеши ни го е нафърфорила с 200 днес.“ Това коментира журналистът и главен редактор на Фрог нюз Катя Илиева в ефира на „Честно казано с Люба Кулезич“, предаде eurocom.bg.

 

 

Европейската прокуратура отхвърля седем от десетте кандидати за делегирани прокурори от България, съобщи шефът на кабинета на Лаура Кьовеши Милан Ярон пред Euractiv.bg.

 

 

Европейската прокуратура е уведомила българското министерство на правосъдието с писмо, че имат забележки по седем от десетте български кандидатури, излъчени на 13 февруари.

 

 

 

Притеснявам се, че Европейската прокуратура не ни е казала цялата истина за това, което е прочела между редовете на документите около нашите кандидати. От такива неща и разследвания обаче можем да добием представа за това какви хора стоят на възлови позиции. Когато решим на 4-ти да правим избор, нека да се има предвид и това, каза Илиева.

 

 

 

Повод за думите й не е само шамарът от Лаура Кьовеши с връщането на по-голямата част от българските кандидати за нейни сътрудници, но и разследването на Фрог, в което стана ясно, че бившият шеф на НАП-Пловдив, разследван за укриване на доходи, е решил да се кандидатира за служител на КПКОНПИ.

 

 

 

Николай Брънчев е бил шеф на Пловдивската приходна агенция в момент, в който главен прокурор е бил Сотир Цацаров. Цацаров оглавява в момента антикорупционната комисия. Обвиненията за пране на пари са напълно доказани, а самият Цацаров дори е бил предупреден от ДАНС за теч на информация към самия Брънчев по време на разработката „Хиени“. Реакция обаче нямало тогава. Такава няма и сега. Кандидатурата на добре познатия на Цацаров Брънчев все пак е била допусната.

 

 

 

 

Относно Антикорупционната комисия тя Катя Илиева коментира, че съществуват практики да не се защитава определена класифицирана информация.

 

 

 

„Служители на НАП-Пловдив позволяват да се развиват едни добре познати класически схеми за кражба на ДДС, като не само ДДС-то се усвоява.

 

 

 

В крайна сметка се позволява и да се източат едни колосални суми от бюджета на държавата. След поредица на прехвърляния на фирми, те попадат в ръцете на на нискограмотни хора, бедни хора, от които нищо не можем да търсим“, разказва тя.

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024