Политика

Катя Илиева: Кьовеши ни го е нафърфорила с 200 днес, както се изразява Борисов

Катя Илиева: Кьовеши ни го е нафърфорила с 200 днес, както се изразява Борисов

big_3175

 

 

 

„Ако използваме термините на Борисов, Кьовеши ни го е нафърфорила с 200 днес.“ Това коментира журналистът и главен редактор на Фрог нюз Катя Илиева в ефира на „Честно казано с Люба Кулезич“, предаде eurocom.bg.

 

 

Европейската прокуратура отхвърля седем от десетте кандидати за делегирани прокурори от България, съобщи шефът на кабинета на Лаура Кьовеши Милан Ярон пред Euractiv.bg.

 

 

Европейската прокуратура е уведомила българското министерство на правосъдието с писмо, че имат забележки по седем от десетте български кандидатури, излъчени на 13 февруари.

 

 

 

Притеснявам се, че Европейската прокуратура не ни е казала цялата истина за това, което е прочела между редовете на документите около нашите кандидати. От такива неща и разследвания обаче можем да добием представа за това какви хора стоят на възлови позиции. Когато решим на 4-ти да правим избор, нека да се има предвид и това, каза Илиева.

 

 

 

Повод за думите й не е само шамарът от Лаура Кьовеши с връщането на по-голямата част от българските кандидати за нейни сътрудници, но и разследването на Фрог, в което стана ясно, че бившият шеф на НАП-Пловдив, разследван за укриване на доходи, е решил да се кандидатира за служител на КПКОНПИ.

 

 

 

Николай Брънчев е бил шеф на Пловдивската приходна агенция в момент, в който главен прокурор е бил Сотир Цацаров. Цацаров оглавява в момента антикорупционната комисия. Обвиненията за пране на пари са напълно доказани, а самият Цацаров дори е бил предупреден от ДАНС за теч на информация към самия Брънчев по време на разработката „Хиени“. Реакция обаче нямало тогава. Такава няма и сега. Кандидатурата на добре познатия на Цацаров Брънчев все пак е била допусната.

 

 

 

 

Относно Антикорупционната комисия тя Катя Илиева коментира, че съществуват практики да не се защитава определена класифицирана информация.

 

 

 

„Служители на НАП-Пловдив позволяват да се развиват едни добре познати класически схеми за кражба на ДДС, като не само ДДС-то се усвоява.

 

 

 

В крайна сметка се позволява и да се източат едни колосални суми от бюджета на държавата. След поредица на прехвърляния на фирми, те попадат в ръцете на на нискограмотни хора, бедни хора, от които нищо не можем да търсим“, разказва тя.

Политика

More in Политика

1010x570

Американците ни натискат да дадем на Украйна безплатно двата реактора от АЕЦ „Белене“?

май 11, 2024
geshev-draganova

Беновска поиска пари от Гешев. Той й отказа и изрева: НЯМАМ КИНТИ!

май 10, 2024
dbce8e26f0284e3dbf72e16c4d697f3d

Историкът Георги Димов: Вървим към пета национална катастрофа, България е от губещата страна

май 10, 2024
1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024