Политика

Симеонов: Искаме да сме в управлението, защото не сме доволни от състоянието на България в момента

Симеонов: Искаме да сме в управлението, защото не сме доволни от състоянието на България в момента

 

big_1809

 

 

Присъствието в изпълнителната власт е много важно, защото там се определя стратегията за развитие на нашата държава през законите. С две думи – искаме да сме в управлението на страната, защото не сме доволни от положението, в което се намира България в момента.

 

 

Това коментира в ефира на Нова тв Валери Симеонов.

Да, досега бяхме в управлението, но като малък партньор и всичко ставаше с компромиси, с битки, с отстъпки и прочие. Така че това, което сме заложили в програмите си, не сме успели да го реализираме. Ако бяхме доволни от положението на страната, нямаше да имаме желание да влизаме в парламента.

 

 

От форума:

Народът е казал: -“ Който иска да направи нещо, намира начин, а който не иска – намира оправдание !!!“ :unsure:Гняв Сега като влезеш, да смяташ, че ще си „старши партньор“ бре аланкоолу.8-) Една „патерица“ си е патерица, …. не става за гредоред.;)   Измекяр!:dizzy: 

 

В тези тежки условия на повишаваща се заболеваемост държавата е дъжна да предприеме всякакви допустими мерки. Какво става, когато не само отделенията, но и коридорите им се препълнят с пациенти!? Така че всякакви мерки са разрешени, както при война, защото това наистина е война. Слава Богу, че Щаба си върши работата и са хора, които разбират,  коментира в ефира на Нова тв Валери Симеонов.

Това, което трябва да се направи сега при тази тенденция, е затваряне на училищата. По отношение на бизнеса – там, където има струпване, където има близък контакт, трябва да се внимава. В никой случай обаче моловете и ресторантите при спазване на правилата, не са заплаха. Заплаха са близките контакти, които са факт във всяко училище. Ресторантите не бих ги затворил, защото когато човек отива на ресторант, сяда на една маса с най-близките си хора, другата маса е на съответното отстояние, ресторантите работят на капацитет 50%, така че няма как да се получи заразяване, коментира Симеонов.

 

 

 

Като цяло намирам мерките през цялата година като добри, но като недостатъчни. На 4 ноември ние поискахме затваряне на училищата, тогава всички се смяха и месец по-късно ги затвориха. Заболеваемостта веднага падна, посочи той.

 

 

Генерали на война не се сменят. Този здравен министър, който е сега – Костадин Ангелов и особено членовете на Щаба, си вършат добре работата. Не ме интересува Ангелов, че е водач на листа на друга партия. Той си върши работата, следователно трябва да остане, категоричен е Симеонов.

Политика

More in Политика

прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024