Политика

Татяна Дончева: ГЕРБ пускат на терена няколко формации за разсейване на гласове

Татяна Дончева: ГЕРБ пускат на терена няколко формации за разсейване на гласове

big_1e28

 

 

 

В тези избори е особено наложително да се осигури присъствието на парламентарни групи, които да не служат за патерица на ГЕРБ и ще положа всички усилия това да не се случи, нито в нашата коалиция, нито във възможния парламент. Приемете, че моето участие в политиката в момента е кратковременно.

 

 

Това коментира в ефира на бТВ Татяна Дончева.

Имам конкретна информация за листи, хора и региони, където ГЕРБ са успели да подредят кандидатите на някои от формациите, както и да пуснат на терена няколко формации за отклоняване на вниманието за разсейване на гласове и за вкарване на хора, които са под техен контрол, посочи тя.

 

 

Даже формално да не принадлежат на ГЕРБ, това са хора, които ГЕРБ държи било компромати, било с пари, било с други механизми, за да осигурят пробива на тези потенциални формации, коментира Дончева.

 

 

Например нашата коалиция „Изправи се – мутри вън“ е коалиция, която се състезава заедно с друга формация със съседен номер. Струва ми се много подозрително това съседство. Анализирайки кой стои зад тази работа, мога да си направя някои изводи, допълни тя.

 

 

Вярвайте ми, ребусът е много сложен, коментира Дончева. И допълни, че всички простотии от местните избори се пренасят на национално ниво и на парламентарния вот.

 

 

Марешки е пример за патерица на ГЕРБ, за гласуване на ключови въпроси. Това е начинът на работа и докато те са на власт, това ще е, допълни тя.

 

 

Откакто ГЕРБ е на власт, вече десет години, доверието в парламента е абсолютно занулено. Те докараха българското законодателство до равнището на Средновековието. Това влияе върху всичко – върху целия бизнесклимат, върху сигурността на малки и големи предприемачи. Законодателната дейност се използва, за да бъдат изкрадени бизнесите на хората, ползва се за репресия и подтисничество. Време е да се сложи край на всичко това.

Всичко това трябва да се разплете и разтури. Аз мога да го направя. Площадът поиска мутрите да се изгонят, да се смени съдебната система и главния прокурор. Това го искат хората, посочи тя.

 

Нека следващият Ви гост – г-жа Десислава Атанасова, ви обясни как от юрист-консулт на русенската психиатрия, възпитаник на русенския университет  се оказа министър на здравеопазването и прекара на този пост няколко години, а сега се чудим на какъв хал е здравеопазването като са се изредили няколко такива министри и са подписвали неща, от които не разбират. Затова мисля, че е логично състоянието на здравеопазването ни, посочи Дончева

Политика

More in Политика

прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024